Moody’s sumažino Kinijos skolinimosi reitingą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-05-24 13:41 Komentarai: (0)
Pirmą kartą nuo pat 1989 metų pasaulinė reitingų agentūra Moody’s Investors Service sumažino Kinijos skolinimosi reitingą, nes abejoja, ar vietinė valdžia sugebės realizuoti savo turimus pranašumus ir svertus išlaikant augimo pagreitį.

Minima agentūra šiandien Kinijos skolinimosi reitingą nurėžė nuo Aa3 iki A1 lygio. Moody’s Investors Service specialistai perspėja, jog labai tikėtina, kad šioje Azijos šalyje gerokai ūgtelės skolų našta, kuri turės įtakos valstybės finansams.

Tiesa, nors pats reitingas buvo sumažintas, tačiau jo perspektyva buvo kilstelta iš neigiamos į stabilią. Kinijos skolos daugiausiai priklauso vietiniams investuotojams, tad tai iš dalies lemia, jog šalies reitingas nėra mažinamas dar labiau.

Moody’s Investors Service specialistai abejoja, ar Kinijos valdžia sugebės sumažinti šalies skolas ir tuo pačiu išlaikyti ekonomikos augimo tempą virš 6,5 procento.

Tuo tarpu Kinijos akcijų rinkos pagrindinis indeksas Shanghai Composite šiandien prekybos sesiją baigė mažai pakitęs. Nuo šių metų pradžios jo vertė smuktelėjo virš vieno procento, o per pastaruosius vienerius metus pakilo apie devynis procentus.
 
Dar nėra komentarų