Infliacija yra labai svarbi akcijų rinkos perspektyvoms

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-05-06 15:32 Komentarai: (0)
Morgan Stanley mano, kad balandžio mėnesio infliacija turės esminės reikšmės būsimai tendencijai akcijų rinkoje. Tai nulems ateinančio laikotarpio pinigų politikos trajektoriją, pateikiant bent dalinį atsakymą į klausimą, ar FED galės sau leisti sušvelninti savo poziciją, skelbia Bloomberg.

Situaciją Amerikos biržoje ilgą laiką lėmė spėlionės, susijusios su pinigų politikos atpalaidavimu. Nors metų pradžioje vyravo įsitikinimas, kad šiemet bus mažiausiai bent keli palūkanų mažinimai, jau kurį laiką kartu su prastais infliacijos duomenimis ir aštriais FED atstovų komentarais ima sklisti įsitikinimas, kad jų kirpimas tikrai nebus toks, t.y. bus atidėtas ir bus mažesnis nei tikėtasi prieš tai.

Tačiau pastaruoju metu indeksai vėl atsigavo, o tai paskatino lūkesčiai dėl švelnesnio FED tono ir solidaus įmonių pelno.

„Vartotojų kainų duomenys vaidins pagrindinį vaidmenį informuojant apie pinigų politikos kelią ir rinkai atliekant to vertinimą“ – teigė Morgan Stanley komanda, vadovaujama žinomo stratego Michael Wilson.

Pranešime pabrėžiama, kad reakcija po gegužės 15 dieną paskelbtų infliacijos duomenų gali būti svarbesnė už pačius duomenis, atsižvelgiant į kainų poveikį investuotojų nuotaikoms esant neaiškioms makroekonominėms sąlygoms.

Penktadienį platusis Amerikos akcijų rinkos indeksas S&P500 pakilo virš 5100 punktų, kas yra keturioliką procentų daugiau už Wilson komandos 12 mėnesių tikslą – 4500 punktų.

Morgan Stanley teigimu, Amerikos ekonomikai vis dar galimi du scenarijai: švelnus nusileidimas ir jokio kritimo. Šiuo metu bankas rekomenduoja investuotojams orientuotis į didelių cikliškų ir augančių įmonių akcijas.
 
Dar nėra komentarų