J.Rogers - S&P500 indeksas gali pakilti iki 50000 punktų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2009-06-04 14:48 Komentarai: (1)
Akcijų rinkų indeksai gali pasiekti klaidinančiai dideles aukštumas, kuomet akcijų kainos pasieks rekordines kainas, deja, tačiau tai įvyks esant bevertėms valiutoms, pareiškė kaip visada nevengiantis pasisakyti investavimo veteranas kai kurių vadinamas rinkų guru Jim Rogers.

„Nešortinkite akcijų, nes jos gali pakilti į neįtikėtinas aukštumas“ – perspėja jis, rašoma The Economic Times leidinyje.

„Centriniai bankai visame pasaulyje masiškai spausdina didelius kiekius pinigų, o reali ekonomika nėra tokioje geroje būklėje, kad galėtų normaliai įsisavinti naujus didelius kiekius pinigų. Todėl naujai atspausdinti pinigai plaukia į akcijų rinkas ir kitus aktyvus, t.y. taip pat į žaliavų rinkas. Tai kas dabar daroma, tai labai didelė klaida. Tai atneš trumpalaikių teigiamų pasekmių, tačiau ilgalaikėje perspektyvoje mūsų laukia naujos ir didelės problemos, kuomet pradės augti infliacija, didėti bazinės palūkanų normos, o ekonomika bus prastoje padėtyje“ – prognozuoja kaip visada kraštutinumų nevengiantis Jim Rogers.

Jo nuomone, Amerikos skolos vertybinių popierių rinka jau ima įvertinti artėjančios didelės infliacijos grėsmę, kaip visada remiamasis praeities patirtimi, kuomet irgi buvo spausdinami dideli kiekiai pinigų juos niekuo nepadengiant.

Jim Rogers tikisi sulaukti valiutų krizės, šiais, kitais arba dar kitais metais, tačiau nebūtinai didžiausia krizė ištiks dolerį. Paklaustas, ar jo nuomone, jis mato galimybę, kad galėtų bankrutuoti kuri nors iš išsivysčiusių valstybių, jis dėmesį atkreipė į Didžiąją Britaniją, kuri vos per vieną žmonių kartą sugebėjo prarasti supervalstybės imperijos statusą ir tapo viena iš labiausiai nuo dabartinės krizės kenčiančių šalių pasaulyje, kuri greitai taps nemokia, ir jei prireiks Tarptautinio Valiutos fondo paramos.

Žinomas investuotojas ir toliau lieka įsitikinęs, kad jau tris mėnesius besitęsiantis ralis rinkose, tai ne kas kita kaip ralis meškų rinkoje.

„Norėjau pasakyti, kad S&P500 indeksas jau nepasieks aukštesnių reikšmių. Tačiau įvertinus tai, kas dabar yra daroma, ir koks likimas gali laukti dolerio, manau, kad S&P500 indekso reikšmė gali padidėti net kelis kartus, jeigu taip ir toliau bus masiškai spausdinami pinigai ir dolerio vertė pastebimai nusmuks. Esant pačioms kraštutiniausioms įmanomoms aplinkybėms, S&P500 indekso vertė gali pasiekti 50000 punktų, na o DOW gali pakilti iki 100000 punktų. Būtent todėl nerekomenduoju šortinti akcijų, nes jų kainos gali pasiekti neregėtas aukštumas, deja, tačiau tai įvyks tik esant bevertėms valiutoms“ - pareiškė kaip visada nevengiantis pasisakyti žinomas investuotojas Jim Rogers.
 
1.   Parašė Gruodis   2009-06-04 16:03  

Hmmm...vadinasi neuzilgo reiks short'inti