Stiprinant “Agrowill Group” gamybą, keičiasi bendrovės vadovybė

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2009-03-12 13:28 Komentarai: (0)
Investicinė bendrovė „ŽIA VALDA“ nusprendė atšaukti savo atstovą Gediminą Žiemelį iš AB „Agrowill Group“ valdybos pirmininko pareigų. Tokį sprendimą „ŽIA VALDA“ priėmė po to, kai investicinei bendrovei nepavyko pasididinti savo turimo paketo iki 40 proc., šiuo metu ji valdo 31 proc. „Agrowill Group“ akcijų. Šiandien G.Žiemelis „Agrowill Group“ stebėtojų tarybai įteikė atsistatydinimo pareiškimą.

„Mūsų turimas akcijų paketas neleidžia įtakoti „Agrowill Group“ įmonės sprendimų. Juolab artimiausiame akcininkų susirinkime mes, kaip akcininkai, pritarsime įstatinio kapitalo didinimui išleidžiant naujas akcijas. Jeigu ši teisė bus realizuota, mūsų paketas dar sumažės per pusę. Iki tol ketinome didinti turimą akcijų paketą, nes siekėme plėsti „Agrowill Group“, įsigydami kitas žemės ūkio bendroves ir planuodami parduoti savo turimos žemės portfelį. Pablogėjus finansavimui įsigyti naujas bendroves tapo sudėtingiau, todėl šiuos planus atidėjome neribotam laikui“, - sakė iš „Agrowill Group“ valdybos pirmininko pareigų pasitraukiantis Gediminas Žiemelis.

Pasak jo, šiandien pagrindiniai AB „Agrowill Group“ tikslai yra efektyviau išnaudoti savo turimą gamybinę bazę, kuri dirba 40-45 proc. efektyvumu bei minimaliomis sąnaudomis padidinti pajamas ir pelną. Tai įmanoma padaryti tik labai didelį dėmesį skiriant gamybai. Todėl ir įmonės valdymas yra nukreipiamas pagrindine gamybine linkme.

„Finansinių investuotojų norai ir lūkesčiai - kad kiekviename įmonės veiklos etape dirbtų profesionalai. Šiandien įmonei labiausiai reikia gamybininkų. AB „Agrowill Group“ valdo apie 400 mln. litų vertės turtą, ir šis turtas turi duoti pakankamą finansinę grąža, o pasiekti šį tikslą galima vieninteliu būdu – efektyvinti gamybą ir dėl bendrovės dydžio gauti naudą iš masto ekonomijos“, - mano J. Butautis, AB „ŽIA VALDA“ direktoriaus pavaduotojas.

Siekiant padidinti valdomų žemės ūkio bendrovių pajamingumą ir pelningumą, 2008 m. pabaigoje „Agrowill Group“ inicijavo visapusiškos pieno ir augalininkystės sektorių efektyvumo didinimo programų įgyvendinimą. Programoms vadovauja patyrę užsienio ekspertai – Teun Sleurink iš Olandijos bei Linne Fromm-Christensen iš Danijos.
 
Dar nėra komentarų