Gerokai sumažėjo Akola group ketvirčio nuostoliai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-05-22 19:58 Komentarai: (0)
Žemės ūkio ir maisto pramonės bendroves valdanti Akola group (buvęs Linas Agro Group) pristatė savo šių finansinių metų trečiojo ketvirčio veiklos rezultatus. Paaiškėjo, jog pajamos beveik nepakito, o štai grynasis nuostolis gerokai sumažėjo.

Per praėjusį ketvirtį minimos grupės pajamos siekė 365,973 mln. eurų, kai prieš metus per tą patį laikotarpį buvo panašios ir sudarė 366,433 mln. eurų.

Tuo tarpu pardavimų savikaina per minimą laikotarpį krito šešiais procentais, tad būtent tai ir lėmė, kad prieš metus per trečiąjį ketvirtį patirtas 19,202 mln. eurų veiklos nuostolis pavirto į 1,231 mln. eurų veiklos pelną. Grynasis grupės ketvirčio nuostolis susitraukė nuo 19,806 iki 3,878 mln. eurų.

Bendrai per šių finansinių metų devynis mėnesius Akola group pajamos sudarė 1,124 mlrd. eurų, arba ketvirtadaliu mažiau nei prieš metus per tą patį laikotarpį. EBITDA pelnas susitraukė irgi ketvirtadaliu iki 45,724 mln. eurų, o štai grynasis pelnas smuko dar labiau, t.y. 63 procentais iki 9,148 mln. eurų.

„Visi veiklos segmentai generavo mažesnes pajamas nei pernai tuo pačiu metu, tačiau pačių segmentų viduje buvo ir sėkmingesnių, ir mažiau sėkmingų veiklų. Iš labiausiai augusių veiklų paminėtina prekyba sertifikuotomis sėklomis, trąšomis, kai kuriomis žaliavomis pašarams, naminių gyvūnų ėdalu, veterinarinės farmacijos produktais. Augo ir mūsų nuosavų grūdų elevatorių pajamos. Sunkiausia situacija buvo žemės ūkio veikloje – tiek augalininkystė, tiek pienininkystė buvo nuostolingos veiklos. Laikantis žemoms grūdų ir pieno supirkimo kainoms žemdirbiai atidėliojo investicijas į naują techniką, tačiau tai augino technikos nuomos paslaugų paklausą, tad šios veiklos pardavimo pajamos išaugo daugiau kaip 150 procentų“ – sakė AB Akola group Finansų direktorius Mažvydas Šileika.

Nuo šių metų pradžios Akola group akcijų kaina krito apie vieną procentą, o per pastaruosius vienerius metus - 27,7 procento. Palyginimui, OMX Vilnius GI indekso vertė atitinkamai pakilo virš trijų procentų bei krito apie keturis procentus.
 
Dar nėra komentarų