Laisva vieta masina užsieniečius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2009-01-20 09:23 Komentarai: (0)
Bendrovė „flyLAL-Lithuanian Airlines“ jau rengia bankroto dokumentus. Tiesa, trečdalį rinkos Vilniaus oro uoste užėmusios įmonės vieta neilgai bus tuščia. Į Lietuvą žvalgosi kitų šalių vežėjai.

Keliaujantys lėktuvais gali būti ramūs: ateityje bus su kuo skraidyti iš Vilniaus. Tačiau apie ramybę net pagalvoti negali tie keleiviai, kurie jau yra nusipirkę bilietus skristi su „flyLAL-Lithuanian Airlines“, ra6o dienraštis "Lietuvos Rytas".

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis vakar pareikalavo, kad „flyLAL-Lithuanian Airlines“ pateiktų išsamų planą, kaip pagelbės nuostolių patyrusiems keleiviams. Jo manymu, to, ką ji daro šiuo metu, nepakanka. Ministras paragino tai pačiai grupei priklausančią užsakomųjų skrydžių įmonę „flyLALCharters“ perimti dalį įsipareigojimų.

Lietuvių įmonei sustabdžius veiklą, Tarptautinio Vilniaus oro uosto (TVOU) vadovų akys nukrypo į kitų šalių oro vežėjus. Pradėti skraidyti į Vilnių planuoja skandinavų oro bendrovė SAS. Jos atstovai buvo susitikę su ministru E.Masiuliu ir TVOU vadovais. Jei derybos bus sėkmingos, iš Vilniaus SAS pradėtų skraidyti kovą. E.Masiulis tikisi, kad ši bendrovė užimtų tokią pat rinkos dalį, kokią užėmė „flyLAL“.

Dirbti Vilniuje ketina ir Belgijos bendrovė „Brussels Airlines“, lenkų LOT ir olandų KLM.

Nors viltasi, kad susiklosčiusi padėtis paskatins „airBaltic“ didinti skrydžių skaičių, ši bendrovė neskuba plėstis Vilniuje. Jis neslėpė, kad didžiausia kliūtis – TVOU teikiamos paslaugos. Jos yra vienos brangiausių Europoje.
 
Dar nėra komentarų