NYSE atšaukia W.Buffett įmonės akcijų pirkimą su 99 procentų nuolaida

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-06-04 19:57 Komentarai: (0)
Tie, kurie pasinaudojo Niujorko vertybinių popierių biržos klaida ir įsigijo Berkshire Hathaway akcijas už gerokai mažesnę nei rinkos kainą, ypatingu pelnu džiaugsis neilgai.

NYSE paskelbė, kad atšauks pirmadienį įvykusius sandorius Berkshire Hathaway A klasės akcijomis. Per minutę buvo atlikta apie keliolika sandorių, kurių kaina 185,1 doleris, daugiau nei 99 procentais mažesnė nei penktadienio uždarymo metu (627,4 tūkstančiai dolerių). Tas pats bus taikoma sandoriams kelių kitų įmonių akcijomis, tarp jų ir NuScale Power.

Pirmadienį dėl programinės įrangos atnaujinimo trikdžių Niujorko vertybinių popierių birža per klaidą sustabdė prekybą maždaug 40 akcijų ir demonstravo sandorius, rodančius, kad įmonių vertė sumažėjo 99 procentais.

Problema, trečiasis JAV rinkas per pastarąją savaitę ištikęs sutrikimas, buvo išspręsta po maždaug 45 minučių, kai Consolidated Tape Association, kurios sistemas valdo Niujorko vertybinių popierių biržos dukterinė įmonė, grįžo į atsarginį duomenų centrą su kita programinės įrangos versija.
 
Dar nėra komentarų