Pataria investuoti į „gynybinius“ segmentus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-05-10 16:24 Komentarai: (0)
Investicinio banko Morgan Stanley strategai mano, kad prieštaringi signalai, kuriuos siunčia naujausi JAV makroekonominiai duomenys, ir dėl to kylantis akcijų rinkos indeksų svyravimas reiškia, kad investuotojai turėtų padidinti „gynybinių“ segmentų, tokių kaip kasdienių prekių tiekėjai, dalį, praneša Bloomberg.

Jie teigia, kad JAV galimas ir „švelnus“ ekonomikos nusileidimas, t.y. augimo tempo sumažėjimas dėl aukštų palūkanų normų, bet išvengiant nuosmukio, ir „nusileidimo“ nebuvimas, t.y. santykinai išlaikomas stabilus ekonomikos augimas, nepaisant aukštų palūkanų. Atsiradęs neapibrėžtumas lemia investavimo strategiją, kuri duoda teigiamų rezultatų abiem scenarijais.

„Turėtumėte apsvarstyti galimybę padidinti gynybinių segmentų, tokių kaip komunalinių paslaugų ir plataus vartojimo prekių įmonės, dalį“ - rašo Morgan Stanley strategų vadovas Michael Wilson.

„Gynybiniai“ JAV akcijų rinkos segmentai yra apatinėje lentelės, rodančios kotiravimus nuo metų pradžios, pusėje. Komunalinių paslaugų įmonės paaugo 8 procentais, plataus vartojimo prekės – beveik 6 procentais, sveikatos apsauga – kiek daugiau nei 3 procento. S&P 500 indeksas šiais metais kol kas ūgtelėjo virš devynių procentų. Geriau nei rinkai sekasi telekomunikacijų paslaugų (17 procentų), energetikos (12 procentų) ir informacinių technologijų (11 procentų) segmentams.
 
Dar nėra komentarų