Hedge fondai pradėjo pirkti vartotojų įmonių akcijas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-05-09 15:43 Komentarai: (0)
Investicinis bankas Goldman Sachs paskelbė, kad po keturių savaičių plataus vartojimo įmonių akcijų pardavimo, hedge arba rizikos valdymo fondai pradėjo jas pirkti veikiami makroekonominių duomenų ir FED signalų, praneša Bloomberg.

Rizikos valdymo fondai praėjusią savaitę buvo grynieji pasirinktinių vartojimo prekių ir paslaugų teikėjų akcijų pirkėjai, atskleidė sandorių tarpininkas Goldman Sachs. Tai buvo antras sparčiausiai augantis segmentas JAV akcijų rinkoje.

Goldman Sachs duomenimis, praėjusią savaitę spekuliacinių fondų atidarytos ilgosios pozicijos ir uždarytos trumposios (šortų) pozicijos plataus vartojimo prekių gamintojų akcijų atžvilgiu buvo didžiausios nuo 2023 metų gruodžio mėnesio. Didžiausią paklausą turėjo mažmeninės prekybos, automobilių ir laisvalaikio įmonių akcijos.

Bloomberg atkreipia dėmesį, kad nuotaikų pasikeitimas JAV akcijų rinkoje įvyko po to, kai FED vadovas neigė galimybę didinti palūkanų normas, o darbo rinkos ataskaita parodė pablogėjimą, tad tai padidino galimybę greičiau pradėti Amerikoje švelninti pinigų politiką.

Investicinio banko Goldman Sachs duomenys parodė, kad rizikos valdymo fondai JAV rinkose akcijas perka trečią savaitę iš eilės, nors ir lėčiau, kai prieš tai nuosekliai jų kiekį mažino.
 
Dar nėra komentarų