ECB palūkanų nepakeitė

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2024-04-12 11:23 Komentarai: (0)
Kaip ir tikėtasi, ECB bazinių palūkanų normų ketvirtadienį nepakeitė. Centrinio banko vadovė Ch. Lagarde signalizavo, kad palūkanų normų mažinimas gali prasidėti per artimiausius kelis mėnesius, o tai reiškia, kad realiausias scenarijus – birželio mėnesį pradedama švelninti pinigų politika.

Rinka taip pat tikisi 0,25 proc. palūkanų kirpimo birželį ir iš viso 3 bazinių palūkanų normų po 0,25 proc. mažinimo iki metų pabaigos. Svarbu ir tai, kad Ch. Lagarde paakcentavo, kad nesidairo už Atlanto į FED politiką. Paskutiniu metu FED komunikuoja ir formuoja lūkesčius, kad palūkanų mažinimo pradžia bus kiek nukeliama, kartu ir pats mažinimo tempas lėtesnis. Vertinant bendrai, Ch. Lagarde žinutė atitiko rinkos lūkesčius ir didesnių svyravimų finansų rinkose nesukėlė.

Obligacijų rinkose po aukštesnės nei tikėtasi JAV infliacijos duomenų, skelbtų trečiadienį, kelias prekybos sesijas iš eilės pigo JAV obligacijos. 10 metų trukmės obligacijų pajamingumas šoktelėjo apie 20 bazinių punktų ir šiuo metu siekia 4,57 procento. Tuo tarpu Europoje vienomis saugiausių laikomų Vokietijos obligacijų pajamingumas yra 2,46 proc. arba aukščiausiame lygyje nuo 2023 metų lapkričio. Turint mintyje, kad artėja palūkanų normų karpymai, labai tikėtina, kad pajamingumų kilimo potencialas yra ribotas.

Šiandien JAV akcijų rinkoje verta dėmesį atkreipti į bankininkystės milžinų ,,Citigroup“, ,,JPMorgan“ ir ,,Wells Fargo“ skelbiamus rezultatus, taip pat FED nario M. Daly kalbą, kurios metu bus laukiama užuominų dėl JAV pinigų politikos krypties.
 
Dar nėra komentarų