Po 34 metų pertraukos Japonijos akcijos pasiekė aukščiausią tašką

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2024-02-22 11:13 Komentarai: (0)
Vakar užsidarius rinkoms „NVIDIA“ paskelbė ketvirtinius finansinius rezultatus. Bendrovė sugebėjo pranokti aukštas analitikų prognozes su dar aukštesnėmis pardavimo pajamomis ir pelnu. Įmonės prognozė artimiausiems ketvirčiams taip pat pranoko lūkesčius.

Svarbiausia pajamų dalį sudaranti „NVIDIA“ duomenų centro divizija paskutinį ketvirtį, lyginant su atitinkamu ketvirčiu prieš metus, paaugo net 409%. Poprekybinėje sesijoje akcijos vertė pakilo 9 proc., kitų technologijų įmonių kaip „Arm“ ir „AMD“ akcijos taip pat augo atitinkamai 8 ir 4 procentus.

Pozityvias nuotaikas perėmė ir Azijos rinkos. Japonijos NIKKEI 225 indeksas didėjo daugiau nei 2 procentus ir pasiekė aukščiausias visų laikų vertes, pranokdamas 1989m. pasiektą kainą. Daugiausiai augo technologijų ir su lustų gamyba susijusios įmonės. Silpnas Japonijos jenos kursas, pastaraisiais metais nukritusios Kinijos akcijos ir atsigavusi infliacija šalyje atgaivino akcijų rinkas. Vakarėlis turėtų tęstis ir Vakaruose – Europos ir JAV ateities sandoriai šį rytą yra pakilę apie 0,7-0,8 procento.

Baltijos rinkose trečiadienis be didelių pokyčių – OMXB indeksas beveik nepakito. Šiaulių bankas kartu įsteigė antrą daugiabučių renovacijos fondą, kurio lėšomis numatoma finansuoti apie 300 daugiabučių renovacijos projektų Lietuvoje. „Tallink Grupp“ šiandien ryte paskelbė savo finansinius rezultatus. 2023 ketvirto ketvirčio pajamos smuko 5 proc., o pelnas net 87 procentus. Daugiausiai prie kritusio pelningumo prisidėjo išaugę finansavimo ir veiklos kąštai. Taip pat šiandien finansinius rezultatus skelbs „Grigeo“.
 
Dar nėra komentarų