S&P500 atstovių veiklos rezultatai viršija lūkesčius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-02-12 15:15 Komentarai: (0)
Dauguma JAV bankų ir kompanijų jau paskelbė savo 2023 metų ketvirtojo ketvirčio finansinius rezultatus. Iš tikrųjų rinkos vis dar laukia Coca-Cola, Cisco, Walmart, Home Depot bei Nvidia veiklos duomenų.

Vaizdas, kuris susidaro iš iki šiol paskelbtų rezultatų, yra gana geras. Galiausiai tiek pelnas akcijai (EPS), tiek pajamos greičiausiai augs, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, o tai akivaizdžiai teigiama, atsižvelgiant į pastaruosius kelis ketvirčius.

Kita vertus, pagerėjimas nėra itin reikšmingas (atsižvelgiant į S&P500 indekso visumą ir vidurkį). O pelno augimo dinamika tikrai atsilieka nuo indekso augimo pagreičio.

Šiuo metu minimo indekso atstovių praėjusio ketvirčio, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pelno akcijai augimas siekia vidutiniškai 2,9 procento, o tai yra geresnis rezultatas nei galutinės prognozės gruodžio pabaigoje, kurios numatė vidutinį 1,5 procento prieaugį (tačiau verta prisiminti, kad per ketvirtį šie lūkesčiai buvo palaipsniui mažinami). Pajamų augimas siekia vidutiniškai 3,9 procento, palyginti su 3,1 procento lauktais gruodžio pabaigoje.

Kaip matome, tarp S&P500 indekso narių per ketvirtą 2023 metų ketvirtį labiausiai savo pelną akcijai kilstelėjo komunikacijų paslaugų tiekėjos ir ilgalaikio vartojimo prekių gamintojai, o didžiausią kritimą, kaip ir kalbant apie pajamas, fiksavo energijos ir medžiagų sektoriaus atstovai. Pajamų srityje vėl pagal augimą lyderiauja komunikacinių paslaugų teikėjai bei sveikatos priežiūros sektorius.

 
Dar nėra komentarų