Didelė paklausa rekordiniame 10 metų trukmės JAV obligacijų aukcione

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-02-08 14:20 Komentarai: (0)
JAV vyriausybė trečiadienį iš 10 metų trukmės obligacijų pardavimo pritraukė 42 mlrd. dolerių. Tai šios trukmės skolos vertybinių popierių rekordas.

Ankstesnis, 2020 metų lapkričio mėnesį, buvo 1 mlrd. dolerių mažesnis, praneša naujienų agentūra Bloomberg.

Parduotų dešimties metų trukmės obligacijų pajamingumas siekė 4,093 procento ir yra mažesnis nei laukti 4,105 procento. Tai signalas, kad investuotojai yra įsitikinę, jog šiais metais JAV pinigų politika bus švelninama. Paklausa buvo 2,56 karto didesnė už pasiūlą. Ankstesnių šešių aukcionų vidurkis yra 2,52.

Obligacijų pirkėjai per tarpininkus, įskaitant: centriniai bankai, padengė 70,1 procento pasiūlymų, daugiausia nuo rugpjūčio mėnesio. Tiesioginiai pirkėjai, tai yra finansinės institucijos, tokios kaip bankai ar pensijų fondai, įsigijo tik 16,1 procento pasiūlos, mažiausiai nuo 2023 metų vasario mėnesio. Tryliką procentų liko prekiautojams, arba mažiausia dalis nuo rugpjūčio mėnesio.

Bloomberg nurodo, kad 10 metų trukmės JAV obligacijų pajamingumas išlieka apie 4 procentus nuo gruodžio vidurio, kai FED vadovas pranešė apie galimybę pradėti mažinti palūkanų normas 2024 metais. Nuo to laiko jis neviršijo 4,2 procento, t.y. vertės, kurią turėjo tuo metu, kai iš Amerikos Centrinio banko buvo gautas švelninimo signalas.
 
Dar nėra komentarų