J.Powell: kai kuriuos mažus bankus reikės uždaryti

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-02-06 15:17 Komentarai: (0)
FED vadovas Jerome Powell mano, kad bankų problema, kylanti dėl komercinio nekilnojamojo turto, gali būti įveikta. Tačiau jis pripažino, kad kai kuriuos mažus bankus teks uždaryti arba perimti kitiems.

Amerikoje jau kurį laiką nerimaujama dėl bankų būklės, kurie investavo į komercinio nekilnojamojo turto rinką. Tai sustiprėjo praėjusią savaitę po to, kai New York Community Bancorp pranešė, jog minėtos investicijos prisidėjo prie jo finansinių rezultatų pablogėjimo. Dėl to JAV regioninių bankų akcijos nuvertėjo maždaug 116 mlrd. dolerių.

Jerome Powell pabrėžė, kad nepasikartos 2008-ųjų finansų krizė, sukėlusi daugelio JAV bankų, tarp jų ir kelių didelių, žlugimą. Amerikos Centrinio banko vadovas pripažino, kad dėl vadinamųjų blogų skolų, atsirandančių dėl neapmokėtų komercinio nekilnojamojo turto paskolų, kai kurie maži bankai „turės užsidaryti“ arba išnyks susijungę su kitais.

„Tačiau žiūrime į didesnių bankų balansus ir atrodo, kad tai yra problema, kurią galima įveikti. Pozicija sutelkta mažuose ir regioniniuose bankuose. Su jais dirbame. Mes tai žinojome ilgą laiką ir dirbame su jais, siekdami užtikrinti, kad jie turėtų planą ir išteklius, reikalingus išgyventi nepaisant numatomų nuostolių“ – reziumavo jis.
 
Dar nėra komentarų