JAV brokeris per Lietuvą įžengė į Europą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2023-12-07 16:37 Komentarai: (3)
Populiarus internetinis brokeris iš JAV per mūsų šalį įžengė į Europą. Tačiau kol kas tik kriptovaliutų rinkoje. Robinhood paskelbė apie programėlės, skirtos nemokamai prekybai bitkoinais ir 25 kitomis skaitmeninėmis valiutomis Europos Sąjungos gyventojams, pristatymą.

Savo tinklaraščio įraše brokeris rašė, kad tai bus pirmoji kriptovaliutų prekybos platforma, kuri kiekvieną mėnesį klientams mokės tam tikrą procentą nuo jų prekybos apimties. Verta pabrėžti, jog įmonė, atsakinga už Robinhood Crypto aplikacijos valdymą ES, buvo įregistruota Lietuvoje.

Naujoji programėlė ES gyventojams pasirodė praėjus savaitei po to, kai Robinhood paskelbė, kad pradės siūlyti tarpininkavimo paslaugas Jungtinėje Karalystėje. Jomis besinaudojantys klientai turi galimybę prekiauti pasirinktų Amerikos įmonių akcijomis 24 valandas per parą. Brokeris planuoja tarptautinę plėtrą, o ateityje jo pagrindinė prekybos programa greičiausiai pasieks ir Europos rinką.

Robinhood Crypto giriasi, kad vidutinės išlaidos, kurias jos vartotojai patiria perkant kriptovaliutas, bus mažiausios rinkoje. Savo svetainėje jis pristatė skaičiuotuvą, lyginantį jo paties programėlę su keliais konkurentais, įskaitant: Binance, Kraken ir Coinbase. Tačiau skirtingai nei jie, Robinhood klientai šiuo metu negali pervesti kriptovaliutų už platformos ribų į privačias pinigines. Brokeris skelbia, kad tokią opciją pristatys ateityje.

Platformoje galėsite prekiauti daugiau nei 25 populiariomis kriptovaliutomis. Įskaitant bitkoiną, eterį ir solaną. Robinhood Crypto programėlė prieinama iOS ir Android naudotojams, kurie yra Europos Sąjungos piliečiai ir yra 18 metų ir vyresni.

„Manome, kad kriptovaliutos yra ateities finansinis pagrindas ir kad jos atlieka svarbų vaidmenį mūsų misijoje – demokratizuoti finansus visiems. Štai kodėl mes džiaugiamės galėdami išplėsti kriptovaliutų prekybą klientams visoje ES, kad jie galėtų saugiai pirkti ir parduoti mėgstamus žetonus. Europos Sąjunga sukūrė vieną išsamiausių pasaulyje kriptovaliutų aktyvų reguliavimo strategijų, todėl šį regioną pasirinkome kaip pagrindą Robinhood Crypto tarptautiniams plėtros planams“ – sakė Robinhood Crypto generalinis direktorius Johann Kerbrat.

Robinhood yra brokeris, kuris pastaraisiais metais buvo įtrauktas į daugybę ginčų. JAV ir Jungtinės Karalystės reguliavimo institucijos nurodė, kad jo į žaidimą panaši programa gali paskatinti pernelyg didelę ir neatsargią prekybą. Taip pat buvo diskutuotinas ir pats įmonės verslo modelis.

Panašūs straipsniai:

(Pasaulis,finansai,kriptovaliutos)

2024-07-26 » Technologijų milžino įkūrėjas suimtas už manipuliavimą akcijų rinka
2024-07-25 » W.Buffett įmonė toliau išparduoda Bank of America akcijas
2024-07-25 » STAIGMENA, Didžiausios pasaulyje ekonomikos augimas gerokai spartesnis nei laukta
2024-07-25 » Vokietijos Ifo indeksas krito, nors laukta augimo
2024-07-24 » Eterio spot ETF pirmąją dieną pritraukė daugiau nei 100 mln. dolerių
2024-07-24 » Hedge fondai agresyviai pardavinėjo labiausiai pabrangusias akcijas
2024-07-22 » W.Buffett pirmą kartą nuo 2019 metų pardavė Bank of America akcijas
2024-07-22 » Ukraina pasiekė susitarimą dėl skolos restruktūrizavimo
2024-07-22 » Kol kas analitikų lūkesčiai mažai pasikeitė
2024-07-22 » Pelnas iš rusiškų aktyvų keliauja į Ukraina

 
1.   Parašė Klaustukas   2023-12-07 17:50  

AV ir Jungtinės Karalystės reguliavimo institucijos nurodė, kad jo į žaidimą panaši programa gali paskatinti pernelyg didelę ir neatsargią prekybą. Taip pat buvo diskutuotinas ir pats įmonės verslo modelis.

Kuo ne Sovietu sajunga, kai viskas buvo nurodoma ir draudziama nes zmogus buvo laikomas shudo vietoje.
O shudas gi neturi teisiu ...

Tad ir cia - koks kieno knisalas kokia programele?
Jei turi pinigu tai ir sprendi ka daryt ar snapsui, cigaretem o kai kuriose Valstijose ir zolei isleist ar zaist perkant akcijas?

 
2.   Parašė IT17   2023-12-07 18:04  

na ispeja, kaip ir snapso, cigareciu ir pan atveju, toks ju darbas, alga uz tai gauna...

 
3.   Parašė saulius-fx   2023-12-08 11:31  

Toldel kad pilna visokiu klaustuku kurie prapise pinigus pradeda aiskinti - manes niekas neispejo, nepasako, uz rankos nepalaike, sake kad reikia pradeti vilos ieskotis o saskaitoje kazkodel baronkos skyle....