C.Lagarde: ECB daro pauzę ir vertina sugriežtėjusios pinigų politikos poveikį

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2023-11-24 15:38 Komentarai: (0)
Europos Centrinio banko vadovė Christine Lagarde teigė, kad dabar jie gali stabtelėti ir įvertinti dabartinės pinigų politikos griežtinimo poveikį, praneša Bloomberg.

„Jau daug nuveikėme“ – sakė ji.

„Atsižvelgdami į sunaudotos amunicijos kiekį, galime labai įdėmiai stebėti savo gyvenimo komponentus, pavyzdžiui, atlyginimus, pelną, fiskalinius, geopolitinius pokyčius ir, žinoma, būdą, kaip mūsų amunicija veikia mūsų ekonominį gyvenimą, kad nuspręstume, kiek laiko turime likti ten ir kokį sprendimą turime priimti – aukštyn ar žemyn“ – pabrėžė Christine Lagarde.

Praėjusį mėnesį ECB nepakeitė palūkanų normų, sakydamas, kad jos dabar yra tokio lygio, kuris padės grąžinti infliaciją iki 2 procento tikslo, jei jos bus išlaikytos pakankamai ilgai. Pastaruoju metu daugėja įrodymų, kad 2022 metų viduryje prasidėjusi precedento neturinti griežtinimo kampanija daro poveikį ekonomikai.

Po 2,9 procento metinės infliacijos rodiklio spalį, šį mėnesį tikriausiai bus dar vienas sulėtėjimas, tačiau pareigūnai perspėjo, kad dėl statistinių efektų jis artimiausiu metu gali vėl padidėti. Prognozuojama, kad metinė infliacija euro zonoje pasieks ECB tikslą tik antroje 2025 metų pusėje.

„Mūšis nesibaigė ir mes tikrai neskelbiame pergalės“ – penktadienį Frankfurte vykusiame Bundesbanko jaunimo renginyje sakė Christine Lagarde, pažadėdama, kad vartotojų kainų augimas vėl atitiks tikslinį nusistatytą lygį.

Ketvirtadienį paskelbta naujausio ECB monetarinės politikos susitikimo ataskaita atskleidė, jog pareigūnai sutiko, kad prireikus jie turėtų būti pasirengę vėl kelti palūkanas, net jei tai nėra jų pagrindinis scenarijus.

Tuo tarpu rinka šiuo metu lažinasi dėl palūkanų sumažinimo jau balandžio mėnesį. Kad tai išsipildytų, tikriausiai reikėtų rimto euro zonos ekonomikos nuosmukio.

Panašūs straipsniai:

(Europa,ekonomika,finansai)

2024-07-26 » Technologijų milžino įkūrėjas suimtas už manipuliavimą akcijų rinka
2024-07-25 » W.Buffett įmonė toliau išparduoda Bank of America akcijas
2024-07-25 » STAIGMENA, Didžiausios pasaulyje ekonomikos augimas gerokai spartesnis nei laukta
2024-07-25 » Vokietijos Ifo indeksas krito, nors laukta augimo
2024-07-24 » Hedge fondai agresyviai pardavinėjo labiausiai pabrangusias akcijas
2024-07-22 » W.Buffett pirmą kartą nuo 2019 metų pardavė Bank of America akcijas
2024-07-22 » Ukraina pasiekė susitarimą dėl skolos restruktūrizavimo
2024-07-22 » Kol kas analitikų lūkesčiai mažai pasikeitė
2024-07-22 » Pelnas iš rusiškų aktyvų keliauja į Ukraina
2024-07-19 » Kodėl Vakarų sankcijos Rusijai pasirodo yra nepakankamos?

 
Dar nėra komentarų