Krito Rokiškio sūrio pajamos ir pelnai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2023-08-31 19:37 Komentarai: (0)
Vienas iš didžiausių Lietuvoje pieno produktų gamintojų Rokiškio sūris paviešino savo pirmojo pusmečio veiklos rezultatus, kurie smuktelėjo.

Per pirmus šešis šių metų mėnesius šios bendrovės pajamos siekė 148,106 mln. eurų ir buvo dvyliką procentų mažesnės nei prieš metus per tą patį laikotarpį. Pardavimai Lietuvos rinkoje krito šešioliką procentų iki 52,8 mln. eurų, o Europos šalyse - apie šešioliką procentų iki 75,566 mln. eurų.

Tuo tarpu Rokiškio sūrio pardavimų savikaina susitraukė mažiau, t.y. virš devynių procentų, tad tai ir buvo viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl pelnai krito labiau nei pajamos, t.y. EBITDA pelnas susitraukė 44,2 procento iki 6,615 mln. eurų, o grynasis - šešiasdešimt devyniais procentais iki 1,794 mln. eurų.

Sumažėjusį Grupės veiklos rezultatą lėmė tai, kad 2023 metų pirmajame pusmetyje ženkliai krito šviežių fermentinių sūrių, pieno cukraus ir kitų išrūginių produktų bei riebalų (sviesto, grietinėlės) paklausa ir kainos.

Nuo metų pradžios Rokiškio sūrio akcijų kaina Vilniaus biržoje krito apie vieną procentą, o per pastaruosius vienerius metus - virš trijų procentų.
 
Dar nėra komentarų