Turtingiausia Azijos moteris per metus prarado daugiau nei pusę savo turto

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-08-01 16:36 Komentarai: (0)
Yang Huiyan, kuri būdama 25 metų tapo turtingiausia Azijos moterimi, dėl Kinijos nekilnojamojo turto krizės per metus prarado daugiau nei pusę savo turto vertės, pranešė The Guardian.

Ji yra pagrindinė Kinijos hipotekos milžino Country Garden akcininkė. Remiantis Bloomberg milijardierių indeksu, per metus jos valdoma grynoji turto vertė sumažėjo daugiau nei 52 procentais iki 11,3 milijardo dolerių, palyginti su 23,7 milijardo dolerių verte prieš metus.

Kinė turtą paveldėjo iš savo tėvo, kuris 2005 metais perleido jai akcijas, rašo valstybinė žiniasklaida. Po dvejų metų Yang Huiyan tapo turtingiausia Azijos moterimi. Dabar ji vos išlaiko šį titulą, nes cheminio pluošto magnatė Fan Hongwei užima antrąją vietą tarp turtingiausių žemyno moterų, turėdamas 11,2 mlrd. dolerių turto.

Didžiosios Britanijos dienraštis pranešė, kad 2020 metais Kinijos valdžia ėmėsi griežtų veiksmų dėl pernelyg didelių įsiskolinimų nekilnojamojo turto sektoriuje, todėl pagrindiniai jo žaidėjai, tokie kaip Evergrande ir Sunac, turėjo problemų su mokėjimais ir buvo priversti iš naujo derėtis su kreditoriais.

Skaičiuojama, kad nekilnojamojo turto sektorius atsakingas už 18-30 procentų Kinijos BVP ir yra pagrindinis antros pagal dydį pasaulio ekonomikos augimo variklis. Analitikai perspėja, kad sektorius atsidūrė „užburtame rate“, o vartotojų pasitikėjimą gali dar labiau pakirsti paskelbti niūrūs antrojo ketvirčio augimo skaičiai, kurie, kaip tikimasi, bus žemiausi nuo COVID-19 pandemijos pradžios, rašo The Guardian.
 
Dar nėra komentarų