Rekordinė SEC nuobaudą už sukčiavimą etikos egzamino metu

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-06-29 12:33 Komentarai: (0)
Amerikos vertybinių popierių ir biržos komisija (SEC) skyrė 100 milijonų dolerių baudą Ernst & Young (EY), kuri yra didžiausia kada nors JAV auditoriui skirta nuobauda, ​​praneša Reuters.

Bauda skirta už audito bendrovės darbuotojų sukčiavimą CPA licencijos egzamino metu. SEC nustatė, kad 49 darbuotojai „gavo ir pasidalino“ egzamino raktu. Šimtai kitų sukčiavo, kad baigtų mokymus, susijusius su etiniu CPA aspektu.

Be to, Ernst & Young (EY) įrodinėjo SEC, kad per egzaminus nebuvo jokių problemų dėl sukčiavimo, nors anksčiau buvo gavusi informaciją iš darbuotojo apie galimą sukčiavimą.

EY galiausiai pripažino savo kaltę dėl pažeidimo ir sutiko sumokėti baudą, rašo Reuters.

Ernst & Young (EY), kuri kartu su Deloitte, KPMG ir PwC priklauso vadinamajai didžiųjų pasaulio auditorių grupei, netrukus gali priimti istorinį sprendimą padalinti įmonę. Abejonės dėl galimo interesų konflikto paskatino bendrovę apsvarstyti galimybę atskirti konsultavimo verslą nuo audito, gegužės pabaigoje pranešė The Financial Times.

EY konsultacijų verslas, kuriame dirba 166 tūkstančiai žmonių, pernai uždirbo 26 mlrd. dolerių pajamų. Auditas, kurį atlieka panašus skaičius šios bendrovės darbuotojų, atnešė 14 mlrd. dolerių pajamų. The Financial Times, remdamasis neoficialiais šaltiniais, pranešė, kad Ernst & Young (EY) konsultacijų verslas gali keliauti į biržą arba iš dalies parduotas investuotojams.
 
Dar nėra komentarų