Nepaisant sankcijų, Rusijos tanklaiviai tiekia naftą į ES uostus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-06-28 15:09 Komentarai: (10)
Rusijos tanklaiviai, plaukiojantys su Liberijos vėliava ir apdrausti Indijos bendrovės, tiekia naftą į Europos sąjungos uostus, nepaisydami ES ir JAV sankcijų, praneša Organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos pranešimų projektas (OCCRP), žiniasklaidos konsorciumas, stebintis organizuotą nusikalstamumą ir korupciją.

Aštuoniolika tanklaivių, kurie faktiškai priklauso didžiausiai Rusijos laivybos bendrovei Sovkomflot, yra įregistruoti kaip Kipro ir JAE dukterinių įmonių nuosavybė ir apdrausti Indian Register of Shipping (IRClass) bendrovės.

Šiuos laivus, kurie, be kita ko, sklandžiai plaukia į Italiją, Daniją, Nyderlandus ir Pietų Afriką, gegužės mėnesį atpažino OCCRP žurnalistai. Kiekvienas tanklaivis gabena naftos krovinį, kurio vertė yra maždaug 240 mln. dolerių.

Profesorius Ricardo Soares iš Oksfordo universiteto paaiškina, kad įrodyti, kad šie laivai priklauso Rusijos įmonei, beveik neįmanoma, nes nuosavybės struktūra yra labai sudėtinga ir Sovkomflot dažnai juos pervadina ir liepia jiems išjungti atsakiklius.

„Liberija yra laivybos mokesčių rojus, kuri skolina savo vėliavą užsienio laivams, o ją gauti taip paprasta, kaip turėti pašto dėžutę“ - sako Ricardo Soares.

Nežinia, kas Europoje perka šių tanklaivių atgabentą rusišką naftą, tikina OCCRP atstovai.

JAV ir ES vasarį įvedė sankcijas Sovkomflot. Jos taip pat apims laivus, kurie vis dar statomi, įskaitant laivus Pietų Korėjoje. Tai daugiausia ledlaužiai tanklaiviai, skirti transportuoti suskystintas dujas iš telkinių, kuriuos Rusija nori eksploatuoti Arktyje, aiškina OCCRP.

Reuters praneša, kad didelis Indijos laivybos draudikas IRClass apdraudė daugiau nei 80 laivų, valdomų Dubajuje registruotos SCF Management Services Ltd, kuri Sovkomflot svetainėje nurodyta kaip dukterinė šios bendrovės įmonė.
 
1.   Parašė C#   2022-06-28 15:21  

"Nežinia, kas Europoje perka šių tanklaivių atgabentą rusišką naftą, tikina OCCRP atstovai"

Malaciai rusai, malaciai europieciai. Isteigs jie tokiu bendroviu N, kiek tik reikes.

https://www.youtube.com/watch?v=41llBu0c2fU

 
2.   Parašė zz   2022-06-28 15:32  

fashistinis smaukale, aik verkt i ruskiu saitus. O geriau iskart padvesk.

 
3.   Parašė C#   2022-06-28 15:35  

tau cia gera naujiena, zyziau, pasidziauk Skrisk ant bairaktaro bombint rusisku tanklaiviu

 
4.   Parašė zz   2022-06-28 15:53  

aik ant byb*o, rusu fashiste.

 
5.   Parašė Petras Kurmelis   2022-06-28 16:16  

Nežinia, kas Europoje perka...
Gal kažkas gerai pabašliavo, todėl ir "nežinia".
Manau, jei nebašliuotų, tai visi žinotų.

 
6.   Parašė C#   2022-06-28 16:17  

https://www.youtube.com/watch?v=we9ih-DeqOQ

Lietuviai kaip suprantu labai nori kazko panasaus. Kad saldu pasivaiksciojima upes pakrante palydetu sprogimai.

Ciuvas beje normaliai pershiko, isoko i vandeni net, va tau blet ir siuolaikinis patriarchatas. Gi turejo uzdengt boba savo kunu

 
7.   Parašė Petras Kurmelis   2022-06-28 16:44  

Nelinkėk blogų dalykų, nereikia.

 
8.   Parašė C#   2022-06-28 16:52  

Nelinkiu, bet cia geras pavyzdys mulkiams kaip rusai dirbs. Nes nu jie niekaip negali atsikvoset is pigiu narkotiku, kad rusai begs per siena su shudinais cebatais ir kris nuo NATO kulku kaip muses.

 
9.   Parašė Krosneles.eu   2022-06-29 00:27  

Tarp kitko, dabar Gruzija labai gerai uždirbinėja iš rusiškos naftos, atplaukia tanklaiviai su rusiška nafta į Gruzijos uostus, ten rusiška nafta pavirsta į Kazachstano naftą ir jau tada pirmyn. Nežinau , ko čia žmonės nepatenkinti? Uždirba visi iš rusiškos naftos, visiems gerai.

 
10.   Parašė vyva   2022-06-29 07:49  

Tai juk ir narkotikų galima gauti, bet nereiškia, kad juos lengvai tiekia ir tikrai ne tokiais kiekiais veža lyginant jei galėtų laisvai per sienas tiekimą daryti.
Tas pats ir su nafta, ten tie tanklaiviai tai tik trupiniai lyginant su tuo kas buvo tiekiama ir kokie planai buvo. Planai buvo konkrečiai už kiaušų laikyti EU, dabar ruskiai tik savo kiaušus saujoj laiko. Gavniukų poreikia daug didesni.

Šiap žiaurus žmogus C#. Būtų įdomu su tavim pabendrauti kas tu ir iš kur? Kur augai, kokia šeima, kokie įvykiai gyvenime nutikę, kokia aplinka supa ir t.t Daug klausimų Nežinau ar norėčiau visus atsakymus sužinoti, bet nu labai smalsu... bjauru, bet smalsu