Kitais metais recesija Amerikoje

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-04-06 13:18 Komentarai: (0)
Deutsche Bank prognozuoja, kad kitais metais JAV ekonomika pateks į recesiją po to, kai FED padidins palūkanų normą, kad sumažintų infliaciją.

Savo apžvalgoje banko ekonomistai David Folkerts - Landau ir Peter Hooper prognozuoja, kad FED padidins palūkanų normą po 50 procentinių punktų kiekviename iš trijų iš eilės posėdžių. Galiausiai, jų nuomone, pagrindinė palūkanų norma sieks 3,5 procento kitų metų viduryje.

Be to, kad kitų metų pabaigoje bus padidinta palūkanų norma, Deutsche Bank ekonomistai taip pat tikisi, jog FED balansas, kuris šiuo metu siekia 8,9 trilijonus dolerių, bus sumažintas beveik dviem trilijonais dolerių.

„Šis papildomas griežtinimas JAV ekonomiką paveiks kitų metų pabaigoje ir 2024 metų pradžioje“ – mano David Folkerts-Landau ir Peter Hooper.

Jų prognozėje nedarbo lygis išaugs iki 4,9 procento 2024 metais. Kovo mėnesį jis siekė 3,6 procento. Jie taip pat tikisi, kad JAV dešimties metų trukmės obligacijų pajamingumas padidės iki 3,3 procento einamaisiais metais, o akcijų rinkoje, dėl laukiamos recesijos, iki 2023 metų vasaros bus dvidešimties procentų nuosmukis.
 
Dar nėra komentarų