Volstryte pagaliau žalia

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-10-14 01:45 Komentarai: (0)
Trečiadienio sesija Volstryte baigėsi nedideliu prieaugiu po trijų sesijų iš eilės nuosmukio: Nasdaq 14571.63 (+0.73%), S&P500 4363.80 (+0.30%), Dow Jones 34377.81 (0.00%). Investuotojai analizuoja naujausius trečiojo ketvirčio bankų ir įmonių rezultatus, duomenis ir infliaciją JAV rugsėjo mėnesį, taip pat išvadas iš paskutinio FED posėdžio protokolo, paskelbto antroje dienos pusėje.

„Tai pirmasis realios rizikos pelnui ketvirtis, su kuriuo susidūrė investuotojai atsigaunant po pandemijos, nes nuo rugpjūčio vidurio BVP prognozės smuko dėl istorinių tiekimo grandinės problemų. Tačiau konsensusas dėl EPS indekso lygiu labai nepasikeitė, nes stebėtina, kad daugiau įmonių nuo rugpjūčio vidurio paskelbė teigiamas pelno prognozių korekcijas“ - sakė Raymond James institucinių investicijų strategas Tavis McCourt.

„Rinkos yra kryžkelėje. Ar mes esame stagfliacinėje aplinkoje - ar matysime mažą augimą, bet didelę infliaciją? Tai ir yra problema“ - sakė vyriausiasis HYCM valiutų analitikas Giles Coghlan.

Trečiadienį FED paskelbė rugsėjo mėnesio posėdžio protokolą. Jis parodė, kad sprendimas sumažinti turto pirkimo programą gali būti paskelbtas kitame posėdyje. Jei taip atsitiks, aktyvų pirkimas gali būti pradėtas mažinti lapkričio viduryje arba gruodžio viduryje.

„Susitikimo dalyviai apskritai įvertino, kad darant prielaidą, kad ekonomikos atsigavimas tęsiasi dabartiniu keliu, greičiausiai būtų tinkamas laipsniškas turto pirkimo programos mažinimo procesas, kuris baigtųsi kitų metų viduryje“ - rašoma protokole.

„Susitikimo dalyviai pažymėjo, kad jei sprendimas pradėti mažinti pirkimus bus priimtas kitame susitikime, mažinimo procesas galėtų prasidėti nuo mėnesio pirkimo kalendorių, prasidedančių lapkričio viduryje ar gruodžio viduryje“ - priduriama.

Susitikimo protokolas parodė, kad tikslai, kuriuos būtina pasiekti prieš pradedant mažinti turto pirkimą, iš esmės buvo pasiekti.

„Dauguma dalyvių pažymėjo, kad Komiteto kainų stabilumo tikslas atitiko standartą (reikšminga tolesnė pažanga) arba kad jis greičiausiai bus pasiektas netrukus. Kalbant apie maksimalaus užimtumo tikslą, dalyviai pastebėjo darbo rinkos pagerėjimą nuo 2020 metų gruodžio mėnesio“ - rašoma pranešime.

„Daugelis susitikimo dalyvių atkreipė dėmesį, kad nors ekonomikos atsigavimas pastaruoju metu sulėtėjo, o rugpjūčio mėnesio užimtumo augimas nepateisino lūkesčių, tačiau situacija darbo rinkoje toliau gerėjo po ankstesnio komiteto posėdžio. Daugelis dalyvių manė, kad tolesnė esminė pažanga siekiant maksimalaus užimtumo lygio standarto dar nebuvo pasiekta, tačiau jei ekonomikos plėtra tęsis daugiau ar mažiau, kaip tikėtasi, tai greitai gali būti pasiekta“ - priduriama.

Trečiadienį JAV prasidėjo trečiojo ketvirčio bankų bei įmonių finansinių rezultatų skelbimo sezonas. Nors didžiausio Amerikos banko JPMorgan Chase & Co. veiklos rezultatai viršijo lūkesčius, tačiau jo akcijos trečiadienį atpigo 2,64 procento. BlackRock rinkos vertė išaugo 2,5 procento. Investicinis fondas trečiąjį ketvirtį uždirbo 10,95 dolerius akcijai, kai buvo tikimasi 9,6 dolerių.

Apple akcijos pigo po Bloomberg News pranešimo, kad koncernas greičiausiai sumažins iPhone 13 gamybą dėl lustų trūkumo. Delta Air Lines akcijų kaina krito beveik šešiais procentais, nes bendrovė teigia, kad didesnės degalų sąnaudos ir kitos išlaidos ketvirtąjį ketvirtį darys spaudimą pelnui.

Plug Power rinkos vertė išaugo beveik tryliką procentų. Vandenilio kuro elementų gamintojo akcijos brango paskelbus apie susitarimą su Airbus sumažinti anglies dioksido kiekį kelionėse lėktuvu.

Ketvirtadienį bus paskelbtos Bank of America, Morgan Stanley, Wells Fargo, U.S. Bancorp bei Citigroup bankų bei UnitedHealth ir Walgreens Boots įmonių ketvirčio ataskaitos.

Panašūs straipsniai:

(Amerika,finansai,investavimas)

2024-04-18 » JAV ir Kinijos skolos kelia grėsmę pasaulio finansams
2024-04-18 » Rekordinė didžiausio pasaulyje fondo grąža
2024-04-17 » Įmonių rezultatai iš esmės jau yra diskontuoti kainose
2024-04-17 » Pasaulis turi problemų dėl stipraus dolerio ir aukštų palūkanų JAV
2024-04-17 » „Memų akcijų“ manijos standartinė - liūdna pabaiga
2024-04-17 » Tolesnis JAV akcijų rinkos nuosmukis gali paskatinti didesnį išpardavimą
2024-04-16 » FED vadovas pasigenda pažangos infliacijos mažėjime
2024-04-16 » C.Lagarde: ECB greitai sumažins palūkanų normas, jei nebus jokių didelių netikėtumų
2024-04-16 » Vokietijos lūkesčių indeksas pakilo devintą mėnesį iš eilės
2024-04-16 » Kinijos ekonomikos augimas paspartėjo ir viršijo lūkesčius

 
Dar nėra komentarų