Vienas iš didžiausių Tesla akcininkų pardavė dalį vertybinių popierių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-09-13 12:52 Komentarai: (0)
Žinomai amerikiečių investuotojai Cathie Wood priklausantys fondai pardavė dalį savo turėtų elektromobilių gamintojo Tesla akcijų, tačiau vis tiek išlieka vieni didžiausių akcininkų.

ARK Innovation, ARK Next Generation Internet ir ARK Autonomous Technology & Robotics įvykdyti pardavimo sandoriai iš viso buvo susiję su 180 tūkstančių akcijų, kurių bendra vertė siekė apie 139 milijonus dolerių.

Šios akcijos sudarė apie tris procentus visų Tesla nuosavybės vertybinių popierių, priklausančių ARK fondams. Likusių Cathie Wood ARK fondų turimų akcijų vertė yra didesnė nei keturi milijardai JAV dolerių, o tai leidžia išlaikyti vieno iš dvidešimties didžiausių Tesla akcininkų poziciją.

Kaip priminė Bloomberg, šių metų pradžioje Cathie Wood prognozavo, kad Tesla akcijų kaina iki 2025 metų pasieks 3000 JAV dolerių lygį, o tai reikštų, jog bendrovės kapitalizacija siektų apie tris trilijonus dolerių.

Šiuo metu minimos elektromobilių gamintojos rinkos vertė jau sudaro 728,92 milijardo dolerių. Nuo metų pradžios Tesla akcijos pabrango virš keturių procentų, o per pastaruosius vienerius metus - beveik dvigubai.
 
Dar nėra komentarų