Žinomas investuotojas tikisi uždirbti iš Tesla akcijų kainos kritimo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-05-18 13:19 Komentarai: (0)
Legendinis investuotojas Michael Burry, kuriam pavyko nuspėti 2008 metų burbulo sprogimą, dabar tikisi uždirbti iš elektromobilių gamintojo akcijų kainos kritimo. Žvelgiant į Tesla rinkos vertės nuosmukį, jo pozicija tikriausiai jau yra pelninga.

Michael Burry sukurtas Scion Asset Management fondas pirmojo ketvirčio pabaigoje turėjo daugiau nei 800 tūkstančių Tesla akcijų pardavimo pasirinkimo sandorių. Šios pozicijos vertė, atsižvelgiant į Tesla akcijų kainą, pirmojo ketvirčio pabaigoje buvo 534 mln. dolerių. Minimos elektromobilių gamintojos vertybinių popierių kainos kritimas atneša pelną minimam žinomam investuotojui.

Pastaruoju metu Elon Musk bendrovei ne itin gerai sekasi rinkoje, t.y. jos akcijų kaina krenta. Metų pradžioje Tesla akcijų kaina buvo pašokusi iki net 900.4 dolerių, kas yra visų laikų rekordinis lygis, o vien per praėjusius metus šios bendrovės rinkos vertė šoktelėjo virš septynių šimtų procentų. Nepaisant geros metų pradžios įmonės veiklos rezultatų prasme, sulaukėme jos akcijų kainos korekcijos.

Pirmąjį ketvirtį Tesla uždirbo rekordinį pelną, išvengė lustų trūkumo, kuris neigiamai veikia automobilių pramonę, pagerino gamybą ir netgi uždirbo iš bitkoino. Tačiau akcijos pinga, o tai rodo didelius investuotojų lūkesčius, arba prieš tai akcijų kaina tuo pačiu ir spekuliantų dėka buvo tiesiog per daug ir per greit išpūsta. Be to, konkurencija elektromobilių rinkoje stipriai auga dėl tradicinių gamintojų, tokių kaip Volkswagen.

Pirmadienio prekybos sesijos uždarymo metu už vieną Tesla akciją biržoje buvo mokama po 576.83 dolerius. Nuo sausio mėnesį pasiekto piko, jos vertė krito net trisdešimt šešiais procentais, o nuo šių metų pradžios susitraukė virš aštuoniolikos procentų.

„Tesla rinkos vertė sumažėjo keturioliką procentų nuo pirmojo ketvirčio pabaigos, todėl apskritai šios pozicijos yra pelningos, nors negalima būti tikriems“ - sakė Interactive Brokers vyriausiasis strategas Steve Sosnick.

Michael Burry išgarsėjo tuomet, kai tiksliai numatė subprime rinkos žlugimą 2008 metais bei iš to solidžiai uždirbo. Jo istorija aprašyta Michael Lewis knygoje „The Big Short“ ir parodyta Oskaru apdovanotame filme tuo pačiu pavadinimu.
 
Dar nėra komentarų