J.Biden’o inauguracijos dieną JAV akcijų indeksai užkopė į rekordines aukštumas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2021-01-21 10:29 Komentarai: (0)
JAV akcijų biržose – ekonomikos skatinimo paketo laukimo nuotaikos. „S&P 500“ vakar pakilo 1,39 proc., „Dow Jones“ 0,83 proc., NASDAQ 1,97 procento. Pirkėjai viršų paėmė ir Europoje („Stoxx Europe 600“ +0,72 procento). Naujasis JAV prezidentas J. Biden‘as vienais pirmųjų savo įsakų sugrąžino JAV į Pasaulio sveikatos organizaciją ir Paryžiaus klimato susitarimą.

Rytoj Kongrese turėtų būti svarstoma dėl buvusios FED vadovės J. Yellen paskyrimo į Iždo sekretorės pareigas. Manoma, kad kliūčių tam neturėtų kilti. Kiek anksčiau J. Yellen patikino, kad J. Biden‘o administracija nesieks dirbtinai susilpninti JAV dolerio. Artimiausiu metu įstatymų leidėjai svarstys ir 1,9 trilijono JAV dolerių vertės paramos ekonomikai paketą. Kinija paskutinę D. Trump‘o prezidentavimo dieną įvedė sankcijas 28 jo administracijos pareigūnams – tarp jų ir valstybės sekretoriui M. Pompeo ir nacionalinio saugumo patarėjui R. O‘Brien‘ui. Trys Kinijos telekomunikacijų bendrovės paprašė Niujorko akcijų biržos peržiūrėti savo sprendimą jas delistinguoti.

Italijos vyriausybė, atsidūrusi mažumoje, laimėjo balsavimus abiejuose parlamento rūmuose dėl 32 mlrd. eurų papildomų biudžeto išlaidų ekonomikai skatinti.

Šįryt Japonijos centrinis bankas nepakeitė -0,1 proc. bazinės palūkanų normos ir sumažino BVP augimo prognozę. Dėl „Covid-19“ įvesta nepaprastoji padėtis apima 60 proc. šalies teritorijos. Šiandien 14.45 val. pinigų politikos sprendimus skelbs ECB. Pokyčių nesitikima, bet investuotojai įdėmiai seks banko vadovės Ch. Lagarde pasisakymus dėl to, kaip nuo paskutinio gruodį vykusio susitikimo pasikeitė euro zonos ekonomikos atsigavimo perspektyvos.

Baltijos šalių biržose investuotojai laukia pirmųjų ketvirčio rezultatų. Didžiausią apyvartą (373,1 tūkst. eurų) vakar pasiekė „LHV Group“, akcijų kaina pakilo 2,98 proc. (iki 24,20 euro už akciją). 2021-aisiais banko akcijos jau yra pabrangusios daugiau, negu 24 procentais. Daugiau nei vienos iš septynių 100 tūkst. eurų prekybos apyvartą viršijusių bendrovių akcijų kainos pokytis nesiekė 1 procento. Šiandien ketvirtojo ketvirčio finansinių rezultatų skelbimo sezoną atidarys estų mažmenininkė „Tallinna Kaubamaja Grupp“.
 
Dar nėra komentarų