Bitkoino kaina kyla vis aukščiau

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-11-18 16:15 Komentarai: (0)
Tęsiasi bitkoino ralis. Šiandien vienu metu šios kriptovaliutos kaina biržoje pašoko virš aštuoniolikos tūkstančių dolerių, tad tuo pačiu jau nedaug trūksta iki prieš trejus metus užfiksuoto visų laikų rekordo.

Bitkoino entuziastai gali jaustis kaip 2017 metais. Kriptovaliutų bumas įsibėgėjo ir mes esame ties istorinių rekordų sumušimo riba.

Trečiadienį iš ryto šios valiutos kaina vienoje iš biržų pašoko iki 18456 dolerių. Tai pirmas kartas per pastaruosius trejus metus, kai bitkoino kaina pakilo virš aštuoniolikos tūkstančių dolerių. 2017 metų pabaigoje kriptovaliutų bumo metu jis buvo pabrangęs iki net 19665 dolerių.

Artėjant vakarui už vieną bitkoiną buvo mokama po 17847 dolerius, arba virš vieno procento daugiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu. Tad nesunku paskaičiuoti, kad iki istorinio rekordo trūksta dabar tik kiek daugiau nei devynių procentų. Tai neatrodo neįmanoma, juolab kad vien tik spalį ši kriptovaliuta pabrango dvidešimt šešiais procentais, o nuo lapkričio pradžios - net 34,5 procento.

Tačiau jau rekordinį kiekį pasiekė rinkoje esančių bitkoinų skaičius. Pagal CoinMarketCap skaičiavimus, visų bitkoinų vertė dabar yra 337,2 mlrd. dolerių, tuo tarpu 2017 metų gruodžio piko metu jų vertė siekė 329,56 mlrd. dolerių.

Bet susidomėjimas bitkoinu toli gražu nėra rekordinis, bent jau jei jį matuosime pagal paieškų skaičių Google. Žinoma, taip gali būti dėl to, kad prieš trejus metus kriptovaliutos plačiajai visuomenei buvo visiškai naujos, o šiandien jos tiesiog yra „finansinio peizažo“ dalis.

Nuo metų pradžios bitkoinas dolerio atžvilgiu jau pabrango net 149 procentais.
 
Dar nėra komentarų