S&P500 patestavo birželio viršūnę

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-07-16 00:16 Komentarai: (1)
Trečiadienio sesija atnešė atsargų antradienio kilimo pratęsimą. Pagrindinis katalizatorius aukštesnėms akcijų kainoms tebėra viltis, kad pagaliau ekonomika galutinai įgaus augimo pagreitį. Tačiau tikimybė, kad tai įvyks, mažėja dėl rekordiškai aukštos koronaviruso susirgimų statistikos.

Šį kartą buvo daugybė pasiteisinimų stumtelti Amerikos pagrindinius akcijų rinkos indeksus į viršų. Jų dėka Dow Jones padidėjo 0,85 procento ir finišavo ties 26885,1 punktu. Nasdaq užfiksavo antrą vangią (bet vis dar augančią) sesiją, pakildamas 0,59 procento ir pasiekdamas 10550,49 punktus. Dienos metu S&P500 bandė įveikti birželio viršūnę, tačiau uždarymo metu indeksas pasiekė 3226,55 punktus (+ 0,91 procento), tad tam šįkart nebuvo lemta įvykti.

Amerikoje tęsiasi antroji Covid-19 epidemijos banga. Registruojamas rekordinis kasdienis koronavirusinės infekcijos atvejų padidėjimas (taip gali būti dėl to, kad buvo atlikta daugiau testų). Ši problema ypač susijusi su apgyvendintomis Pietų ir Kalifornijos valstijomis, kuriose valdžia nusprendė vėl uždaryti barus. Dėl to kyla pavojus, kad bus sutrikdyta ekonomikos atvėrimo tendencija.

Tačiau kol kas viltys yra stipresnės už baimes. Visų pirma jas sukelia tikėjimas stebuklinga vakcina nuo Covid-19. Ant šių lūkesčių bangos Moderna akcijos trečiadienį pabrango beveik septyniais procentais. Pranešama, kad nedidelis imties tyrimas (45 pacientai) parodė tiriamos vakcinos veiksmingumą. Ši žinia padidino kruizinių kompanijų ir oro linijų bendrovių vertybinių popierių kainas keliais ar net keliolika procentų.

Pozityviai rinkos dalyvius nuteikė pasirodę birželio mėnesio Amerikos pramonės duomenys. Paaiškėjo, jog veiklos apimtys joje ūgtelėjo labiausiai nuo pat 1959 metų bei daugiau nei prognozuota. Teigiamai nustebino ir Niujorko regiono ekonominė padėtis. Fed NY Empire State indeksas pakilo nuo -0,2 punkto birželio mėnesį iki +17,2 balo liepą bei viršijo rinkos lūkesčius, kurie sudarė +9,25 punkto. Liepos Amerikos Centrinio banko apžvalgoje taip pat kalbėta apie padidėjusį verslo aktyvumą, teigiant, kad koronavirusas vis dar kelia didžiulį netikrumą.

Be to, investuotojus nudžiugino ir praėjusio ketvirčio investicinio banko Goldman Sachs veiklos rezultatai. Pelnas nors ir nežymiai, bet sugebėjo ūgtelėti bei buvo gerokai didesnis nei laukta, kaip ir pajamos.
 
1.   Parašė senas   2020-07-16 09:51  

Ką čia ,,š..ą malat apie ANTRĄ COVID-19 bangą. Ten įsibėgėja tik PIRMOJI. Trampo sapalionių ta tema reikia mažiau klausyti. Parodė visšką savo bukumą šnekomis dėl viruso ir jo gydymo.