Samsung Electronics Co. pelnas viršijo lūkesčius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-07-07 13:35 Komentarai: (0)
Didžiausia pasaulyje televizorių ir išmaniųjų telefonų gamintoja iš Pietų Korėjos Samsung Electronics Co. pristatė savo preliminarius praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Pelnas ūgtelėjo ir viršijo lūkesčius.

Per antrąjį šių metų ketvirtį minimai bendrovei pavyko uždirbti 8.1 trilijoną vonų veiklos pelno, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo beveik dvidešimt trimis procentais daugiau. Tiesa, teigiama, kad dalį pelno lėmė vienkartinio pobūdžio pajamos.

Analitikai prognozavo, jog ketvirčio veiklos pelnas sudarys vidutiniškai tik 6.4 trilijono vonų.

Tuo tarpu lyginant su ankstesniu šių metų ketvirčiu, Samsung Electronics Co. veiklos pelnas pakilo daugiau nei ketvirtadaliu, t.y. 25,6 procento.

Didžiausios pasaulyje televizorių ir išmaniųjų telefonų gamintojos iš Pietų Korėjos pajamos per paskutinius tris mėnesius siekė 52 trilijonus vonų. Palyginus su praėjusių metų antru ketvirčiu, pajamos smuko virš septynių procentų, na o lyginant su pirmu šių metų ketvirčiu, jos susitraukė šešiais procentais.

Nuo šių metų pradžios Samsung Electronics Co. akcijų kaina pakilo apie penkis procentus, o per pastaruosius vienerius metus - 27,6 procento. Palyginimui, Pietų Korėjos pagrindinio akcijų rinkos indekso Kospi vertė atitinkamai smuko virš vieno procento ir pakilo penkiais procentais.
 
Dar nėra komentarų