Tik saujelė fondų uždirbo iš pandemijos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-06-02 15:22 Komentarai: (2)
Kritimas vertybinių popierių biržose paveikė ne tik pavienius investuotojus, bet ir rizikos draudimo fondus. Įvairovė ir nuolatinis pandemijos raidos stebėjimas leido tik nedaugeliui pasiekti teigiamų rezultatų.

Bloomberg surinktais duomenimis kovo ir balandžio mėnesiais visame pasaulyje sugebėjo uždirbti tik tryliką procentų rizikos draudimo fondų. Bendras jų bruožas buvo galimybė sudaryti sandorius geografiškai diversifikuotose rinkose ir įvairiose turto klasėse. Be to, fondų valdytojai visą parą stebėjo pandemijos vystymąsi visame pasaulyje ir pakoregavo savo portfelio pozicijas.

Specialistai pabrėžia, kad padėtis kovo ir balandžio sandūroje buvo sunki. Dėl pradinės panikos, kurią sukėlė koronavirusas, kovo mėnesį akcijų rinkos smarkiai krito. Tada daugelis fondų užėmė trumpas pozicijas. Tačiau balandžio mėnesį rinkos teoriškai pateko į bulių rinką, nes pakilo iš apačios daugiau nei 20 procentų. Tuo metu trumposios pozicijos atnešė nuostolių, o fondai turėjo užimti ilgas pozicijas. Didžiulis nepastovumas ir netikėtas atsigavimas yra pagrindinės priežastys, dėl kurių fondai per šiuos du mėnesius nesugebėjo sukurti teigiamos grąžos normos.

Atlantic Pacific Australian Equity Fund fondą valdantis Nicolas Bryon pripažino, kad kritimo rinkose metu jo fondas kas valandą analizavo situaciją ir vykdė sandorius. Dėl to jis, kaip vienas iš nedaugelio, kovo ir balandžio mėnesiais uždirbo 23,6 procento investicinę grąžą.

AVM Global Opportunity Fund investicijų direktorius Ashvin Murthy atskleidė, kad vasario pabaigoje jis pradėjo šortinti Amerikos akcijas. Savo ruožtu kovo pabaigoje, kai FED paskelbė didžiulius skatinimo paketus, jo fondas pakeitė savo portfelį ir investavo į auksą bei obligacijas. Tai leido gauti teigiamą grąžos normą abu mėnesius.
 
1.   Parašė kibiras   2020-06-02 22:36  

ir aš

 
2.   Parašė Hitas   2020-06-02 23:02  

Iš kiauro kibiro seniai viskas išbyrėję..