Vilkyškių pieninė nudžiugino

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-05-29 11:29 Komentarai: (0)
Pieno supirkimu, perdirbimu ir pieno produktų realizacija užsiimanti Vilkyškių pieninė pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, kurie buvo pagerinti. Šios dienos prekybos sesijos Vilniaus biržoje metu jos akcijų kaina išlieka nepakitusi: Vilkyškių pieninė 1,83 (0%).

Per pirmus tris šių metų mėnesius šios kompanijos pajamos siekė 29,103 mln. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo virš šešių procentų daugiau. Per minimą laikotarpį pajamos Lietuvos rinkoje krito apie tryliką procentų, Europos sąjungos valstybėse pakilo beveik ketvirtadaliu, o kitose šalyje krito virš penkių procentų.

Kadangi pardavimų savikaina tik nežymiai ūgtelėjo, o pajamos pasistiebė kur kas labiau, tai ir buvo pagrindinė priežastis, kodėl ūgtelėjo Vilkyškių pieninės pelnai.

EBITDA pelnas per pirmą šių metų ketvirtį sudarė 1,601 mln. eurų, kai prieš metus siekė tik 0,115 mln. eurų, o tuo tarpu grynasis rezultatas šį kartą buvo teigiamas, t.y. grynasis pelnas siekė 0,502 mln. eurų, kai per praėjusių metų tą patį laikotarpį buvo patirta 0,82 mln. eurų grynojo nuostolio.

Be to, Vilkyškių pieninės grynieji pinigų srautai iš pagrindinė veiklos šįkart buvo teigiami ir siekė 2,048 mln. eurų, kai per 2019 metų pirmą ketvirtį neigiami ir sudarė 0,84 mln. eurų.

Nuo šių metų pradžios šios kompanijos rinkos vertė krito devyniolika procentų, o per pastaruosius vienerius metus - 35,1 procento. Palyginimui, OMX Vilnius indekso vertė atitinkamai pakilo 1,44 procento ir 6,41 procento.
 
Dar nėra komentarų