Įpusėjus savaitei kilo akcijų indeksai, brango nafta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2020-05-21 10:07 Komentarai: (0)
Investuotojų optimizmą skatina lūkesčiai dėl ekonomikos atsidarymo. Rinkos dalyviams tikintis, kad artimiausiu metu bus atšaukti dėl koronaviruso pandemijos įvesti apibojimai, vakar kilo visi pagrindiniai Europos ir JAV akcijų indeksai (Vokietijos DAX +1,34 proc., Didžiosios Britanijos „FTSE 100“ +1,08 proc., Prancūzijos „CAC 40“ +0,87 proc., JAV „S&P 500“ +1,67 proc., „Dow Jones“ +1,52 procento).

JAV indeksai prekybos sesijos metu buvo pakilę dar aukščiau, bet šiek tiek smuktelėjo po to, kai Senatas vienbalsiai patvirtino teisės aktą, kuriuo remiantis kai kurioms Kinijos kompanijoms gali būti uždrausta platinti savo akcijas JAV akcijų biržose. Teisės akte nustatyta taisyklė, kad kompanijos turės įrodyti, kad nėra kontroliuojamos užsienio šalių vyriausybių. Tarp labiausiai brangusių vakar atsidūrė energetikos sektoriaus bendrovių akcijos. WTI tipo naftos kaina pakilo 3,05 proc., šįryt dar 2,09 proc. (iki 34,19 JAV dolerio už barelį). „S&P 500“ indeksas nuo kovo mėn. žemumų yra pakilęs daugiau, negu 30 procentų.

Euras JAV dolerio atžvilgiu brango ketvirtą prekybos sesiją iš eilės (+0,52 proc., iki 1,098 dolerio už eurą), investuotojams tikintis, kad pagaliau bus patvirtintas bendras visos euro zonos ekonomikos skatinimo planas. Jungtinės Karalystės vyriausybė pirmą kartą išplatino obligacijas su neigiamomis palūkanomis – 2023 m. išperkami vertybiniai popieriai aukcione išplatinti su -0,003 proc. pajamingumu.

„LHV Group“ rengiasi leisti padengtas obligacijas. Didžiausią apyvartą Baltijos šalių biržose vakar pasiekė „LHV Group“ (270,9 tūkst. eurų, kaina pakilo 0,86 proc. iki 11,70 euro už akciją). Bankas pranešė apie 1 mlrd. eurų padengtų obligacijų programą. Išplatintame pranešime teigiama, kad programa yra vienas iš žingsnių, rengiantis padengtų obligacijų leidimui, o kada tai bus daroma, priklausys nuo rinkos sąlygų. Kainų šuoliais vakar išsiskyrė „Novaturas“ (+8,33 proc.) ir „AUGA Group“ (+5,92 procento). Nė viena bendrovė jokių pranešimų per biržą neišplatino.
 
Dar nėra komentarų