FED atstovai mano, kad palūkanų normos greičiausiai liks ten kur yra

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-02-19 23:09 Komentarai: (0)
Trečiadienį vakare paviešinus paskutiniojo Amerikos Centrinio banko atstovų posėdžio protokolą paaiškėjo, jog pareigūnai išreiškė pasitikėjimą JAV ekonomikos būkle ir manė, kad palūkanų normos kurį laiką greičiausiai išliks nepakitusios.

„Bendrai dalyviai ekonominės perspektyvos rizikos pasiskirstymą vertina kaip šiek tiek palankesnį nei ankstesniame posėdyje“ - rašoma FED posėdžio protokole.

„Palūkanų lygio išlaikymas suteiktų komitetui laiko išsamiau įvertinti praėjusių metų ekonominės veiklos poveikį perėjimui prie palankesnės politikos ir taip pat leistų politikos formuotojams kaupti daugiau informacijos, susijusios su ekonomine perspektyva“- mano Amerikos Centrinio banko nariai.

Šiuo metu rinkoje laukiama, kad metų viduryje Amerikos Federalinis Rezervų bankas savo bazinę palūkanų norma sumažins 25 baziniais punktais, be to, iki metų pabaigos galime sulaukti dar vieno tokio pačio palūkanų kirpimo.

„Tikimasi, kad ekonomikos augimas tęsis vidutiniu tempu, kurį palaikys palankios pinigų ir finansinės sąlygos. Be to, kai kurie prekybos netikrumai pastaruoju metu sumažėjo, ir buvo keletas pasaulio augimo stabilizacijos požymių. Nepaisant to, liko neaiškumų dėl perspektyvos, įskaitant tas, kurias sukėlė koronaviruso protrūkis“ - teigiama protokole.

„Daugelis dalyvių pabrėžė, kad artėjant prie pakankamai didelių rezervų, sumažės didelių iždo vekselių pirkimo ir atpirkimo operacijų poreikis ir tokios operacijos gali būti palaipsniui mažinamos arba laipsniškai nutraukiamos“ - rašoma trečiadienį vakare paviešintame paskutinio FED posėdžio protokole.
 
Dar nėra komentarų