Išlieka rizika susijusi su JAV ekonomika

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-11-20 14:04 Komentarai: (0)
FED palūkanų normos yra tinkamos Jungtinių Amerikos Valstijų ekonomikai, tačiau rizika ekonominei perspektyvai vis dar išlieka, sakė Amerikos Centrinio banko Niujorko padalinio vadovas John Williams.

„Aš manau, kad kai kurie iš šių klausimų išlieka, kai infliacija vis dar nesiekia tikslo, vis dar matome kai kuriuos pasaulinės perspektyvos nuosmukius, aš tikrai labiau stebiu kai kuriuos neigiamus dalykus“ - tikino jis.

Anksčiau jis atkartojo savo kolegas Amerikos Centriniame banke, apibūdindamas pinigų politiką kaip tinkamoje vietoje su JAV ekonomika, „ten, kur norėtume, kad ji būtų“.

Prieš tai šį mėnesį John Williams taip pat teigė, kad JAV ekonomika yra geroje vietoje ir tikino, kad šiais metais sumažėję Centrinio banko skolinimosi kaštai turėtų sušvelninti galimą vykstančio JAV ir Kinijos prekybos karo ir lėtėjančio pasaulinio augimo riziką.

Paklaustas kas galėtų lemti, jog Amerikos Federalinis Rezervų bankas galėtų apsvarstyti dabartinę savo poziciją padaryti pauzę bazinės palūkanų normos didinime, jis sakė, kad FED svarbu ne per daug reaguoti į atskirus duomenų taškus, bet sekti tendencijas.

„Ar šie globalūs veiksniai ar kiti dalykai skatina JAV ekonomiką lėčiau augti, nei tikėtasi, ir toliau lėtai augti žemiau tendencijos? Tai būtų argumentas dar kelioms pritaikomoms priemonėms. Panašiai, jei infliacija nuolat judėtų neteisinga linkme, tai būtų argumentas apsvarstyti daugiau galimybių“ - reziumavo John Williams.
 
Dar nėra komentarų