Euro zonoje ekonomikos augimas išliko stabilus, o Lietuvoje sulėtėjo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-11-14 14:09 Komentarai: (0)
Europos sąjungos statistikos departamentas Eurostat šiandien paskelbė, kad per trečią šių metų ketvirtį ekonomikos augimas euro zonoje išliko stabilus, o mūsų šalyje sulėtėjo.

Per praėjusį ketvirtį, palyginus su ankstesniu ketvirčiu, ekonomikos augimas euro zonoje išliko toks pats ir siekė 0.2 procento, kas atitiko ekonomistų lūkesčių vidurkį. Europos sąjungoje ketvirčio prieaugis padidėjo nuo 0.2 iki 0.3 procento, o Lietuvoje sulėtėjo trečią ketvirtį iš eilės, šįkart nuo 0.9 iki 0.1 procento.

Kalbant apie metinį bendrojo vidaus produkto pokytį, tai jo prieaugis euro zonoje išliko stabilus ir kaip per antrą ketvirtį siekė 1.2 procento. Europos sąjungoje metinis prieaugis sulėtėjo nuo 1.4 iki 1.3 procento, o štai mūsų šalyje ekonomikos prieaugis per praėjusį ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, sulėtėjo nuo keturių procentų iki 3.6 procento ir tai jau buvo antras ketvirtis iš eilės kai lėtėja metinis augimas.

Vokietijos ekonomika, kuri yra didžiausia euro zonoje ir Europos sąjungoje, per praėjusį ketvirtį, lyginant su antru šių metų ketvirčiu, paaugo 0.1 procento, kai ketvirtį prieš tai fiksuotas 0.2 procento nuosmukis. Metinis prieaugis paspartėjo nuo 0.3 iki 0.5 procento.

Prancūzijoje ketvirčio bendrojo vidaus produkto prieaugis išliko stabilus ir siekė 0.3 procento, o metinis sulėtėjo nuo 1.4 iki 1.3 procento.

Ispanijos ekonomikos ketvirčio ir metinis prieaugis per praėjusį ketvirtį išliko stabilus ir siekė atitinkamai 0.4 procento ir du procentus. Italijoje ketvirčio BVP prieaugis nepakito ir sudarė 0.1 procento, o metinis padidėjo nuo 0.1 iki 0.3 procento.

Kaimyninės Lenkijos ketvirčio ekonomikos prieaugis per praėjusį ketvirtį paspartėjo nuo 0.8 iki 1.3 procento, o metinis kiek sulėtėjo nuo 4.1 procento iki keturių procentų.
 
Dar nėra komentarų