Kiek amerikiečių turi bitkoinų?

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-11-13 15:27 Komentarai: (0)
Kriptovaliutos pirmiausia domina amerikiečius iki 35 metų, ypač vyrus, bet tik 6,2 procento suaugusių gyventojų turi bitkoinų. Tokias išvadas pateikia Cryptoradar atlikusi tyrimą, kuriame nurodoma, kad ši turto klasė vis dar vertinama kaip nišinė.

Remiantis 2019 metų rugsėjo mėnesį Cryptoradar atliktu tyrimu, beveik du trečdaliai suaugusių amerikiečių neturi bitkoinų ir neišreiškė susidomėjimo jų įsigyti. Kriptovaliutoms labiausiai abejingi yra seniausi JAV gyventojai, t.y. vyresnėje nei 65 metų grupėje 74,3 procento iš jų pareiškė, kad nenori įsitraukti į tokio tipo investicijas.

Be to, dalis žmonių apskritai nežino apie kriptovaliutų egzistavimą. Virš dvidešimt procentų respondentų niekada negirdėjo apie bitkoiną, o moterų atveju procentas padidėja iki beveik ketvirtadalio.

7,3 procento respondentų nurodė neturintys bitkoinų, tačiau turintys ketinimų ateityje pirkti šią kriptovaliutą. Labiausiai tokios investicijos domina vyrus nuo 25 iki 34 metų amžiaus (11,6 procento atsakymų demografinėje grupėje).

6,2 procento gyventojų turi kriptovaliutą, o tai reikštų, kad apie 20 milijonų amerikiečių dalį savo išteklių išlaiko bitkoinų pavidalu. 3,5 procento respondentų nurodė, kad neketina ateityje didinti savo turimą jų kiekį, o 2,7 procento išreiškė susidomėjimą ateityje pirkti kriptovaliutą.

Duomenys apie atskirų kriptovaliutų populiarumą dažniausiai grindžiami tyrimais. Taip buvo ir atliekant Cryptoradar tyrimą. Įvertinimai buvo pagrįsti remiantis penkiais tūkstančiais anketų, kurias interneto vartotojai užpildė naudodamiesi Google Surveys.
 
Dar nėra komentarų