Pasiekus susitarimą tarp JAV ir Kinijos, S&P 500 pakils bent dešimt procentų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-11-13 02:12 Komentarai: (0)
Pasiekus susitarimą tarp Jungtinių Amerikos Valstijų ir Kinijos prekybos srityje, S&P 500 indeksas pakils bent dešimt procentų, mano Wharton mokyklos profesorius Jeremy Siegel.

„Jei pasieksime kažkokį susitarimą, manau, kad S&P pakils bent dešimt procentų. Priešingu atveju bus tiesiog sumaištis, nes šioje situacijoje vertinimai yra gana aukšti, kol mes šiek tiek nepadidinsime veiklos rezultatus“ - tikino jis.

Šiuo metu, pasak Jeremy Siegel, svarbiausias veiksnys akcijų rinkai yra prekybos karas, o ne kokie nors galimi Federalinio Rezervo veiksmai.

„Manau, kad Fed buvo išbraukta iš lygties. Treideriai nori prekybos sandorio“ - teigė jis, pažymėdamas, kad nuosmukio baimės taip pat pradėjo nykti.

Jei nebus priimtas reikšmingas prekybos ginčo sprendimas, kuris teigiamai paveiktų globalų augimą, tai būtų „nusivylimas“, sakė Jeremy Siegel.

„Tai nėra pigu. Dabar tai nėra brangu dėl dabartinio palūkanų normos lygio. Bet tai nesuteikia daug vietos dideliam nusivylimui. Bet koks prekybos įtampos padidėjimas tikrai atneš išpardavimą. Jei Trump gali sudaryti prekybos susitarimą, manau, kad turėsite pasaulinę bulių rinką“ - reziumavo Wharton mokyklos profesorius Jeremy Siegel.
 
Dar nėra komentarų