Prie akcijų rinkos augimo Europoje prisidėjo daugiau sektorių nei Amerikoje

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-11-11 17:01 Komentarai: (0)
2019-ieji metai gali būti geriausi Europos akcijų rinkoje nuo 2009 metų, tuo tarpu Amerikos kompanijų akcijų kainos yra didžiausios istorijoje.

Tačiau, kalbant apie rinkos plotį, Europos Stoxx Europe 600 indeksas laimi prieš amerikiečių S&P500 indeksą, nes kainų augime dalyvauja daugiau bendrovių.

Minimas vienas iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų nuo šių metų pradžios jau paaugo dvidešimt trimis procentais, daugiausia dėka technologijų kompanijų. Stoxx Europe 600 indeksas savo dvidešimties procentų šuolį sugebėjo pasiekti dėl daugiau sektorių.

Vien Apple yra atsakinga už 9,4 procento S&P500 indekso padidėjimą, po to seka kita informacinių technologijų milžinė Microsoft (7,2 procento), o Europoje labiausiai (5,5 procento) prie Stoxx Europe 600 indekso augimo pridėjo maisto milžinė Nestle.

Bloomberg teigimu, didesnė rinkos dalyvių įvairovė sektoriuose prisidėjusiuose prie augimo Europos akcijų rinkoje gali suteikti investuotojams „sklandesnį nusileidimą“, jei būtų didelis technologijų įmonių nuosavybės vertybinių popierių išpardavimas.

Europoje iš dešimties bendrovių, kurios labiausiai prisideda prie Stoxx Europe 600 augimo, yra tik dvi technologijų įmonės - ASML ir SAP. Į šią grupę taip pat įeina vaistų gamintojai Roche, Novartis ir AstraZemeca, taip pat prabangos srities milžinė LVMH.
 
Dar nėra komentarų