Ilgalaikės neigiamos palūkanų normos turi neigiamų padarinių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-10-22 18:19 Komentarai: (0)
Didžiausio pagal valdomą turtą Amerikos banko JP Morgan Chase vadovas Jamie Dimon mano, kad mažesnės palūkanų normos ne itin prisideda siekiant didinti skolas ir didinti ekonomikos augimą.

Jo manymu, anksčiau pinigų kainos mažinimą padiktavo noras išgelbėti Europos Sąjungą, pinigų sąjungą. Tačiau priimti tai kaip nuolatinį politikos elementą yra tikrai bloga idėja.

„Tai sukelia neigiamas pasekmes, kurių mes iki galo nesuprantame“ - tikino Jamie Dimon.

Jis prisijungė prie didėjančio verslininkų ir ekonomistų skaičiaus, kurie jau ilgą laiką prieštarauja tokiai pinigų politikai. Tuo tarpu viso pasaulio centriniai bankai bando skatinti ekonomikos augimą toliau mažindami palūkanų normas. Kai kur jos jau neigiamoje teritorijoje.

„Jei norite augimo, turėtumėte apgalvoti ne tik neigiamas palūkanų normas, bet ir kapitalo paskirstymą ir panašius dalykus“ - sakė Jamie Dimon, kuris tikisi, kad to nebus Amerikoje.

Tačiau palūkanų normos nėra tai, kas jį labiausiai jaudina. Jo manymu, didesnė rizika yra mažėjantis verslo pasitikėjimas, kurį paveikė vykstantis JAV prekybos ginčas su Kinija ir kiti geopolitiniai įvykiai.

„Aš manau, kad tai lėmė sulėtėjimą“ - teigė JP Morgan Chase vadovas pabrėždamas, kad susiduriame su sulėtėjimu, o ne nuosmukiu.
 
Dar nėra komentarų