JAV vartotojai rugsėjį nusprendė neišlaidauti

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2019-10-17 10:04 Komentarai: (0)
Investuotojus nemaloniai nustebino gerokai smuktelėję mažmeninės prekybos pardavimai JAV. Vakar JAV akcijų indeksai nežymiai smuktelėjo („S&P 500“ -0,20 proc., „Dow Jones“ -0,08 procento).

Nuosmukių būta didesnių, bet rinkos dalyvių nuotaiką kiek pakėlė JAV prezidento pareiškimas, kad prekybinis susitarimas su Kinija bus sudarytas dar prieš jam susitinkant su Kinijos vadovu Xi Jinpingu kitą mėn. Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių ekonominio bendradarbiavimo susitikime Čilėje. Labiausiai vakar pigo energetikos ir technologijų sektorių bendrovių akcijos, o štai bankų rezultatai toliau pranoksta rinkos dalyvių lūkesčius.

Po trečiojo ketvirčio rezultatų paskelbimo „Bank of America“ akcijos pabrango 1,48 procento. JAV dolerio kursas euro atžvilgiu nukrito 0,35 proc. (iki 1,107 dolerio už eurą), paaiškėjus, kad mažmeninės prekybos pardavimai rugsėjį JAV smuktelėjo 0,3 proc. (prognozuotas 0,3 proc. kilimas). Šis rodiklis dar labiau sustiprino lūkesčius, kad FED spalio pabaigoje vėl sumažins palūkanas (išskaičiavus iš palūkanų normų ateities sandorių, dabar tokia tikimybė siekia apie 84 procentus).

Turkijos bendrovių akcijų „Borsa Istanbul 100“ indeksas smuktelėjo 1,18 proc., pasirodžius žinioms, kad JAV ėmėsi veiksmų prieš vieną didžiausių šalies bankų. Manoma, kad tai viena iš priemonių, kurių JAV planuoja imtis kaip atsako dėl Turkijos karinės intervencijos Šiaurės Sirijoje.

Baltijos šalių biržose – štilis. Vakar 100 tūkst. eurų prekybos apyvartą peržengusių Šiaulių banko ir „Tallinna Sadam“ akcijų kaina nepakito. Tarp kitų ženklesnę prekybos apyvartą pasiekusių bendrovių kiek didesniais kainos pokyčiais išsiskyrė „Olainfarm“ (+1,18 proc.), „Harju Elekter“ (-0,98 proc.) ir „Apranga“ (+0,96 procento). Šiandien trečiojo ketvirčio rezultatus turėtų skelbti „Telia Lietuva“ ir „Baltika“.
 
Dar nėra komentarų