FED: pasaulio ekonomika praras 850 mlrd. dolerių dėl D.Trump administracijos politikos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-09-06 13:34 Komentarai: (0)
Amerikos Federalinio Rezervų banko atstovai perspėja, kad dėl šiuo metu šalies prezidento Donald Trump ir jo administracijos vykdomos agresyvios politikos prekybos srityje pasaulio ekonomika praras beveik vieną trilijoną dolerių.

FED tyrinėtojai sako, kad prekybos politikos netikrumas, kurį sukėlė Donald Trump administracijos ir Kinijos ginčas, reiškia jog Jungtinių Amerikos Valstijų bendrasis vidaus produktas praras šimtus milijardų dolerių, o pasaulio ekonomika patirs net 850 milijardų dolerių nuostolius, praneša naujienų agentūra Reuters.

Amerikos Centrinio banko tyrinėtojai išanalizavo spaudos straipsnius ir įmonių įspėjimus apie numatomą veiklos pablogėjimą, kad būtų galima įvertinti prekybos politikos netikrumą.

Jie nustatė, kad pastaruoju metu neapibrėžtumas pakilo iki tokio lygio, kokio nebuvo matyti nuo pat praėjusio amžiaus septyniasdešimtųjų.

FED tyrėjai įvertino neapibrėžtumo įtaką ekonominei veiklai, investicijoms ir gamybos sumažėjimui. Jie nustatė, kad tai sumažina bendrąjį vidaus produktą maždaug vienu procentu.

Reuters apskaičiavo, jog JAV ekonomikos atveju tai prilygsta maždaug 200 milijardų dolerių, o pasaulinė ekonomika praras 850 milijardų dolerių.
 
Dar nėra komentarų