Aiškios krypties pasaulio rinkos neįgavo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2019-08-23 10:45 Komentarai: (0)
Aiškios krypties pagrindiniai pasaulio akcijų indeksai neįgavo: JAV „S&P500“ -0,05 proc., Europos „EUROSTOXX 600“ -0,4 proc., Japonijos „Nikkei“ šįryt +0,37 procento. Kanzaso, Filadelfijos, Dalaso ir Bostono FED bankų prezidentai vakar išsakė skeptišką požiūrį į būtinybę dabar mažinti palūkanų normas ir labiau akcentavo, kad bet kokie tolimesni veiksmai bus atliekami tik esant būtinybei.

Šiandien investuotojai lauks užuominų apie tolimesnę monetarinę politiką ir iš FED prezidento J. Powell, kuris sakys kalbą kasmetiniame centrinių bankų simpoziume Džekson Hole. JAV dolerio kursas jau kuris laikas laikosi šiek tiek žemiau 1,11 dolerio už eurą ribos. Italijos populistinio Penkių žvaigždučių judėjimo lyderiai nurodė esantys pasiryžę formuoti vyriausybę su opozicijoje buvusiais centro kairės Demokratų partija. Tam jie turi laiko iki kito antradienio. Manoma, kad nepavykus susitarti šioms partijoms Italijai gresia pirmalaikiai rinkimai, kurie šalies ekonomiką galėtų pastūmėti į didesnę sumaištį, nes šį rudenį turi būti tvirtinamas kitų metų biudžeto projektas. Nepaisant to, Italijos dešimties metų obligacijų pajamingumas laikosi ties 2016 metų žemumomis (1,28 procento).

Po Vokietijos kanclerės A. Merkel komentarų, apie galimybę rasti sprendimą dėl apsidraudžiamosios priemonės („backstop“) Didžiosios Britanijos išstojimo iš ES atveju, svaro sterlingų kursas euro atžvilgiu pakilo kiek daugiau nei 1 procentą. Vakar paskelbti euro zonos gamybos ir paslaugų sektorių PMI indeksai kiek viršijo analitikų lūkesčius, tačiau vis tiek buvo ties pastarųjų 6 metų žemiausiomis reikšmėmis.

Baigiantis vasarai Baltijos biržų investuotojai vis dar atostogauja ir investicinių sprendimų priimti neskuba. Sudaryti 317 sandoriai, kurias perleista akcijų už kiek mažiau nei 500 tūkst. eurų, OMXBI indeksas kilo 0,11 proc. Kaip jau tapo įprasta, aktyviau prekiauta tik Šiaulių banko akcijomis. Sudaryti 43 sandoriai, apyvarta siekė 183 tūkst. eurų. Po savaitę besitęsusio kainos smukimo vakar vėl fiksuotas 0,4 proc. šių akcijų kainos kilimas. Antroje ir trečioje vietoje sąraše atitinkamai „Vilkyškių pieninės“ ir „Tallinna Sadam“ akcijos peržengusios 40 tūkst. eurų apyvartą.
 
Dar nėra komentarų