Pasaulio rinkose vasariškai vangi prekyba

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2019-07-23 10:26 Komentarai: (0)
Vangioje prekyboje JAV akcijų indeksai nežymiai stiebėsi aukštyn („S&P500“ +0,28 proc., „Nasdaq Composite“ +0,71 procento). Tarp augimo lyderių buvo energetikos ir technologijų sektoriaus bendrovių akcijos.

Augimą technologijų sektoriuje iš dalies skatino žinia dėl JAV prezidento administracijos inicijuotos diskusijos su didžiųjų JAV technologijų bendrovių atstovais dėl galimybės sušvelninti sankcijas ir atnaujinti prekybą su Kinijos technologijų milžine „Huawei“. Sankcijų panaikinimas gali gerokai padidinti galimybes JAV ir Kinijai susitarti dėl prekybos konflikto. Artimiausi susitikimai šiuo klausimu tarp abiejų šalių atstovų gali įvykti jau kitą savaitę.

„Brent“ tipo naftos kaina pirmadienį kilo apie 1,5 proc., tęsiantis įtampai Persijos įlankoje dėl Irano užimto britų tanklaivio. Po kelias savaites trukusių intensyvių derybų JAV Kongresas priėmė susitarimą pakelti JAV skolinimosi limitą. Padidintas limitas turėtų užtikrinti planuojamą vyriausybės finansavimą iki 2021 liepos.

Šiandien apie vidurdienį Didžiosios Britanijos parlamento valdančioji konservatorių partija paskelbs apie naujai išrinktą partijos vadovą, kuris tuo pačiu taps ir šalies ministru pirmininku. Manoma, kad rinkimus laimės buvęs užsienio reikalų ministras Boris Johnson. Šįryt pagrindinės Azijos rinkos taip pat kyla „Nikkei“ +1,17 proc., „Hang Seng“ +0,17 procento.

Baltijos šalių biržose – vasariškai rami prekyba. Sudaryti 437 sandoriai, o apyvarta vos perkopė 600 tūkst. eurų. Baltijos šalių indeksas OMXBGI krito 0,15 procento. Gyvastį biržoje vis dar palaiko prekyba Šiaulių banko akcijomis, kurių kaina ir toliau kyla (+0,83 proc.). 100 tūkst. apyvartą dar pasiekė prekyba „Tallink Grupp“ akcijomis (kaina krito 1,24 proc.). Kitų įmonių akcijomis prekiauta vangiai.
 
Dar nėra komentarų