Smuktelėjo PKN Orlen pelnai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-07-19 13:52 Komentarai: (0)
Didžiausia Lenkijos naftos perdirbimo bendrovė PKN Orlen, kuriai priklauso tokią pačią veiklą vykdanti kompanija Lietuvoje, pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pajamos paaugo, tačiau pelnai susitraukė, o mūsų šalyje jie krito dar labiau. Tačiau šiandieninės prekybos metu kompanijos akcijos Varšuvos biržoje pastebimai brangsta: PKN Orlen 98.94 (6.41%).

Per antrą šių metų ketvirtį PKN Orlen grupės konsoliduotos pajamos siekė 29,228 mlrd. zlotų, kas lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo 9,5 procento daugiau, na o lyginant su pirmu šių metų ketvirčiu, pajamos paaugo apie šešiolika procentų.

Tuo tarpu konsoliduotas EBITDA pelnas per paskutinius tris mėnesius siekė 2,949 mlrd. zlotų, kas buvo atitinkamai 3,7 procento mažiau ir 60,4 procento daugiau. Grynasis konsoliduotas pelnas atitinkamai smuktelėjo dešimt procentų ir pašoko 88,6 procento iki 1,601 mlrd. zlotų.

Bendrai po pirmojo šių metų pusmečio PKN Orlen grupės konsoliduotos pajamos siekė 54,474 mlrd. zlotų, EBITDA pelnas sudarė 4,788 mlrd. zlotų, o grynasis siekė 2,45 mlrd. zlotų. Palyginus su 2018 metų pirmu pusmečiu, pajamos paaugo devyniais procentais, EBITDA krito šešiais procentais, o grynasis pelnas - tryliką procentų.

Tuo tarpu Orlen Lietuva pajamos per antrą šių metų ketvirtį sudarė 5,308 mlrd. zlotų, kas palyginus su ankstesniu ketvirčiu, buvo 21,8 procento daugiau, o lyginant su praėjusių metų antru ketvirčiu, pajamos paaugo apie penkiolika procentų. EBITDA pelnas atitinkamai smuko beveik ketvirtadaliu ir dvidešimt devyniais procentais iki 111 mln. zlotų, o grynasis pelnas krito 45,1 procento ir trisdešimt devyniais procentais iki 62 mln. zlotų.

Bendrai po pirmų šešių šių metų mėnesių minimos kompanijos veikiančios mūsų šalyje pajamos sudaro 9,667 mlrd. zlotų, EBITDA pelnas - 258 mln. zlotų, o grynasis - 175 mln. zlotų. Palyginus su praėjusių metų pirmu pusmečiu, pajamos paaugo dešimt procentų, EBITDA pelnas - septyniolika procentų, o grynasis pelnas pasistiebė beveik ketvirtadaliu.

Nuo šių metų pradžios PKN Orlen akcijų kaina smuko apie penkis procentus, o per pastaruosius vienerius metus paaugo dvidešimt trimis procentais. Palyginimui, WIG20 indekso vertė atitinkamai pakilo apie tris procentus ir apie devynis procentus.


Šios bendrovės akcijų kaina po lokalios korekcijos pakilo virš korekcinės linijos. Jei šis judesys bus tvarus, tuomet galime sulaukti naujos augimo bangos ir patestuoti prieš tai buvusius pasiektus rekordinius lygius.

 
Dar nėra komentarų