G20 nėra svarbus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-06-26 18:16 Komentarai: (0)
Investuotojai neturėtų skirti tiek daug dėmesio artimiausiam G20 aukščiausiojo lygio susitikimui, nes čia nieko neįvyks, mano žinomas amerikiečių investuotojas bei Hayman Capital Partners steigėjas Kyle Bass.

Pastaruoju metu rinkoje padidėjo įsitikinimas, kad per artėjantį G20 aukščiausiojo lygio susitikimą Japonijoje bus proveržis, o JAV ir Kinijos prezidentų susitikimas atvers kelią prekybos karo pabaigai.

„Aš negaliu įsivaizduoti, kad bus galutinai susitarta“ - sakė Kyle Bass.

Jo nuomone, šalys gali susitarti dėl naujų derybų plano, siekiant pagerinti investuotojų nuotaiką, tačiau sandorio sudarymas šiuo metu nėra nei JAV prezidento, nei Kinijos prezidento interesas. Kyle Bass mano, kad Xi Jinping galbūt norėtų palaukti prezidento Donald Trump kadencijos pabaigos, tikėdamasis, kad jis nebus perrinktas 2020 metais. Kitą vertus, Amerikos prezidentas gali kantriai laukti tokios susitarimo versijos, kurioje būtų veiksmingi jos taikymo mechanizmai, ir tai taip pat lemtų reikšmingus Kinijos teisės pakeitimus.

„Jei Trump sutiks su netobula sutartimi, jis bus puolamas iš kairės ir dešinės“ - perspėjo žinomas investuotojas.

Jis tikisi, kad Amerika galiausiai įves muitus likusiam importui iš Kinijos. Tačiau Kyle Bass mano, kad ekonominis muitų poveikis nėra svarbus, kai kalbama apie JAV ir Kinijos ekonomikos dydį. Minimas investuotojas teigia, kad investuotojai turėtų nerimauti dėl Kinijos ekonomikos sulėtėjimo, prie kurio prisidėjo didėjančios darbo užmokesčio ir draudimo bei jūrų transporto sąnaudos. Tai užkirs kelią Kinijos daugelį metų turėtam pranašumui, t.y. ji yra didžiausia pasaulyje prekių tiekėja.

„Daugeliu atvejų pigiau gaminti Meksikoje ir pristatyti tai į JAV “ - reziumavo žinomas amerikiečių investuotojas bei Hayman Capital Partners steigėjas Kyle Bass.
 
Dar nėra komentarų