Ekonomistai prognozuoja, kad JAV palūkanų normą gali būti sumažinta net 50 bazinių punktų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-06-25 13:27 Komentarai: (0)
Citi banko ekonomistai mano, kad Amerikos Federalinis Rezervų bankas gali nuspręsti liepą nukirpti palūkanų normą. Sumažinimas gali siekti net 50 bazinių punktų, kartu su ankstyvu balanso mažinimo nutraukimu, praneša Reuters.

Tačiau tuo pačiu jie ir toliau palaiko bazinį scenarijų, kuriame JAV centrinis bankas 2019 metais apskritai nesumažins paskolų kainos. Kad tai įvyktų, ekonominiai duomenys turi likti „pakankamai stiprūs“, o „nepalankus rezultatas“ prekybos tarp Kinijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų metu turi būti išspręstas per šią savaitę vyksiantį G20 aukščiausiojo lygio susitikimą Japonijoje.

Kai kurių kitų Volstryto bankų, kurie tiesiogiai turi reikalų su Federaliniu Rezervu, atstovai mano, kad per kitą FED atstovų posėdį bazinė palūkanų norma bus sumažinta penkiasdešimt bazinių punktų.

UBS ekonomistai taip pat pakeitė pradinį savo scenarijų ir dabar tikisi, kad Amerikoje liepą palūkanų norma bus nukirpta 0,5 procento. Barclays ekonomistai taip pat prognozuoja 50 bazinių punktų sumažinimą kitą mėnesį, po to, kai buvo gauti praėjusio mėnesio duomenys, kurie parodė, kad paslaugų sektoriuje užimtumo lygis padidėjo mažiau nei laukta.

Praėjusį trečiadienį Amerikos Centrinis bankas informavo, jog yra pasirengęs liepos mėnesį sumažinti skolinimosi išlaidas, nes dėl prekybos įtampos ir nuolat mažos infliacijos mažėja ekonominė veikla.
 
Dar nėra komentarų