Ekonominių rizikų kokteilis gali sukelti recesiją

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-05-15 18:42 Komentarai: (0)
DoubleLine generalinis direktorius Jeffrey Gundlach įspėjo investuotojus, kad JAV nėra pasirengusi naujai recesijai, nes ji tampa vis labiau suvaržyta naujos skolos.

„Bet koks sumanus žmogus būtų susirūpinęs. Tai kaip gana blogas ekonominės rizikos kokteilis ir rizika ilgam obligacijų rinkos galui“ - tikino Obligacijų karalius.

Milijardierius investuotojas teigė, kad Amerika šiuo metu neturi įrankių, kad paskatintų ekonomiką per kitą nuosmukį arba recesiją. Jis atkreipė dėmesį į Federalinių rezervų banko sprendimą palikti stabilias palūkanų normas ir sušvelnėjusį toną, kas prisidėjo prie ralio akcijų rinkoje.

Jeffrey Gundlach taip pat sakė, kad didžioji dalis JAV bendrojo vidaus produkto augimo sumažėjo iki sumos, kurią pasiskolino šalis. Jis palygino išlaidų problemą su maksimaliu kredito kortelės naudojimu.

„Ekonomikos augimas yra tiesiog skolos augimas. Tai yra tai, kas iš tiesų atsakingas už bendrojo vidaus produkto augimą“ - teigė jis.

Nors per pirmą šių metų ketvirtį didžiausia pasaulyje ekonomika paaugo sparčiausiai per pastaruosius ketverius metus, o bedarbystė yra senokai matytuose žemumose, Jeffrey Gundlach perspėja, jog JAV susidurs su pavojingais ekonominiais laikais.

Anot jo, per artimiausius dvejus metus yra labai didelė ekonomikos nuosmukio rizika, be to, egzistuoja net penkiasdešimties procentų tikimybė, kad recesijos sulauksime per artimiausių vienerių metų laikotarpį, o kad tai nutiks per artimiausius šešerius metus, tikimybė sudaro trisdešimt procentų.

Minimas milijardierius tuo pačiu įspėjo dėl įmonių obligacijų rinkos. Jeffrey Gundlach teigė, kad tikimybė, jog trečdalis įmonių BBB reitinguojamų obligacijų gaus sumažinimus, yra panaši į išsipūtusi rizikingų vertybinių popierių paketą, kuris susprogo paskutinės finansų krizės metu.

„Tai nesiskiria nuo subprime. Fundamentalūs rodikliai yra prasti, o vertinimai yra aukšti“ - reziumavo DoubleLine generalinis direktorius Jeffrey Gundlach.
 
Dar nėra komentarų