D.Trump: JAV muitų karo metu yra geresnėje padėtyje nei Kinija

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-05-14 19:45 Komentarai: (0)
Amerikos prezidentas Donald Trump antradienį tikino, kad Jungtinės Valstijos yra geroje pozicijoje laimėti prekybos karą prieš Kiniją. Jis patikino, kad netrukus gali būti sudarytas susitarimas su Pekinu, tačiau jis turi būti naudingas Vašingtonui.

„Kinija perka daug mažiau iš mūsų, nei mes perkame iš jų, beveik 500 milijardais JAV dolerių, todėl esame fantastiškoje padėtyje. Daugelis kompanijų palieką Kiniją, kad išliktų konkurencingos kalbant apie pirkėjus iš Amerikos. Dabar mes esame žymiai didesnė ekonomika nei Kinija ir labai išaugome nuo didžiųjų 2016 metų rinkimų“ - Twitter žinutėje parašė JAV prezidentas.

„Rytoj galime sudaryti susitarimą su Kinija, kol jų įmonės nepradės persikelti, kad neprarastų klientų JAV, tačiau paskutinį kartą kai buvome arti, jie norėjo iš naujo derėtis dėl susitarimo“ - tikino Donald Trump.

„Jokiu būdu! Dabar mes esame gerokai geresnėje padėtyje nei esant bet kokiai sutarčiai, kurią galėtume turėti. Mes rinksime milijardus dolerių ir perkelsime darbo vietas atgal į JAV, kur yra jų vieta“ - tęsė jis.

„Kai ateis tinkamas laikas, susitarsime su Kinija. Mano pagarba ir draugystė su prezidentu Xi Jinping yra neribota, bet kaip aš jam daug kartų sakiau, tai turi būti puiki sutartis JAV, arba tai neturi prasmės. Turime sugebėti kompensuoti šį didžiulį atstumą, kurį praradome Kinijos atžvilgiu. Tai atsitiks daug greičiau nei žmonės galvoja!“ - tikino Donald Trump.

Jis tuo pačiu prognozuoja, kad Kinijos kitas žingsnis prekybos kare bus palūkanų normos sumažinimas šalyje, ir anot Amerikos prezidento, FED turėtų padaryti tą patį, tuomet JAV laimės šį karą.

Amerikos prezidentas teigė, kad pagrindiniai muitų karo su Kinija naudos gavėjai būtų ūkininkai, kurie jau daugelį metų buvo užmiršti valdžios institucijų. Jo nuomone, naujieji muitai turės tokį patį teigiamą poveikį kaip ir dabar besivystančios plieno pramonės atveju, o tai savo ruožtu lėmė ginkluotės ir automobilių pramonės plėtrą.

Prekybos karas tarp JAV ir Kinijos vis labiau įsibėgėja. Amerikos prekybos atstovų biuras šiandien pranešė, apie Kinijos produktų, šįkart 300 milijardų dolerių vertės, sąrašo parengimą, kuriems taip pat gali būti pritaikyti didesni muitai.
 
Dar nėra komentarų