Šiaulių banko grupės pelnas pašoko beveik penkiasdešimt procentų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-05-06 12:47 Komentarai: (0)
Šiaulių bankas, kurio akcijomis prekiaujama Vilniaus biržoje, šiandien pristatė savo grupės praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, kuriuos vėl pavyko pagerinti. Šiandieninės prekybos sesijos metu šio banko akcijos brangsta: Šiaulių bankas 0,459 (0,66%).

Per pirmus tris šių metų mėnesius minimai grupei pavyko uždirbti 14,725 mln. eurų grynojo pelno, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo beveik penkiasdešimt procentų daugiau.

Šiaulių banko grupės grynosios palūkanų pajamos per pirmą šių metų ketvirtį sudarė 16,557 mln. eurų, o grynosios paslaugų ir komisinių pajamos siekė 3,957 mln. eurų. Palyginus su 2018 pirmu ketvirčiu, grynosios palūkanų pajamos paaugo atitinkamai 16,9 ir 26,9 procento.

Labiausiai prie grupės grynojo pelno šuolio prisidėjo 2,8 karto iki 4,424 mln. eurų pašokęs pelnas iš prekybinės veiklos, be to, gerokai padidėjęs pelnas už parduotą materialųjį turtą bei tai, kad prieš metus buvo patirti nuostoliai iš subordinuotos paskolos tikrosios vertės pasikeitimo, kai šiais metais tokio neigiamo poveikio nebuvo. Tačiau kitą vertus 3,5 karto šoktelėjo išlaidos, susijusios su draudimo veikla.

Nuo šių metų pradžios Šiaulių banko rinkos vertė pakilo 13,7 procento, o per pastaruosius vienerius metus krito virš keturiolikos procentų. Palyginimui, OMX Vilnius indekso vertė atitinkamai paaugo 10,8 ir krito 3,3 procento.


Šio banko akcijų kaina po korekcinio etapo, kuris tęsėsi nuo praėjusių metų pavasario, nuo šių metų pradžios atšoko bei vasario mėnesį pro viršutinę dalį ištrūko iš nuosmukio kanalo, o dabar yra savotiškoje konsolidacinėje fazėje, tačiau tiek RSI, tiek MACD rodikliai ir toliau išlieka sugeneravę pardavimo signalus.

 
Dar nėra komentarų