Išsipūtė Tallinna Kaubamaja Grupp grynasis nuostolis

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-04-11 17:47 Komentarai: (0)
Estijos mažmeninės prekybos kompanija Tallinna Kaubamaja Grupp, kuri veikia įvairiose srityse, pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Paaiškėjo, jog pajamos paaugo, o grynasis nuostolis išsipūtė.

Per praėjusį ketvirtį minimos grupės pajamos siekė 163,695 mln. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo 3,2 procento daugiau. Didžiųjų prekybos centrų segmente pajamos paaugo 5,9 procento, parduotuvių - 1,4 procento, o nekilnojamo turto segmento pajamos ūgtelėjo per praėjusį ketvirtį 7,3 procento.

Tuo tarpu per minimą laikotarpį automobilių prekybos segmento pajamos susitraukė 4,5 procento, o prekybos batais smuko apie keturiolika procentų.

Tallinna Kaubamaja Grupp per pirmą šių metų ketvirtį pavyko uždirbti 12,56 mln. eurų EBITDA pelno, kas lyginant su 2018 metų pirmais trimis mėnesiais, buvo virš trisdešimt procentų daugiau. Tuo tarpu grupės grynasis nuostolis per minimą laikotarpį pašoko nuo 0,164 iki 2,188 mln. eurų, nes padidėjo išlaidos susijusios su nusidėvėjimu ir amortizacija bei vertės sumažėjimo nuostoliais. Tuo pačiu grynąjį nuostolį kilstelėjo ir ūgtelėję finansiniai kaštai.

Per praėjusį ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, Tallinna Kaubamaja Grupp grynieji pinigų srautai iš pagrindinės veiklos pašoko nuo 1,971 iki 10,439 mln. eurų, o turimų grynųjų pinigų ir ekvivalentų vertė atitinkamai paaugo 4,596 ir 6,867 mln. eurų.

Nuo šių metų pradžios Tallinna Kaubamaja Grupp rinkos vertė paaugo virš dviejų procentų, o per pastaruosius vienerius metus smuko vienuolika procentų. Palyginimui, OMX Tallinn indekso vertė atitinkamai paaugo septyniais procentais ir krito 1,32 procento.
 
Dar nėra komentarų