Goldman Sachs mato didesnę tikimybę, jog bus kietas Brexit

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-03-22 13:20 Komentarai: (0)
Investicinis bankas Goldman Sachs mato vis mažesnę galimybę, jog Britanijos parlamentas ratifikuos Brexit susitarimą, dėl kurio susiderėjo Theresa May vyriausybė, rašo Reuters.

Banko atstovai padidino savo taip vadinamą kieto Brexit, t.y. britų pasitraukimo iš Europos sąjungos be sutarties prognozę nuo penkių iki penkiolikos procentų po to, kai Europos Sąjunga sutiko atidėti Jungtinės Karalystės pasitraukimo datą.

„Atidedant Brexit dieną mažiausiai dviem savaitėm, Jungtinė Karalystė ir Europos Sąjunga išlaikė visas žaidimo galimybes“ - savo pranešime parašė Goldman Sachs banko analitikai.

Tačiau jie tuo pačiu nuo šešiasdešimties iki penkiasdešimties procentų sumažino tikimybę, kad bus ratifikuotas susitarimas, dėl kurio susiderėjo Theresa May.

Bankas nepakeitė savo pozicijos dėl tikimybės, kad Didžioji Britanija vis dėl to nepasitrauks iš Europos sąjungos. Jis vis dar mano, kad tokia tikimybė siekia trisdešimt penkis procentus.

Tuo tarpu svaras šiandien brangsta. Apie pietus už vieną svarą buvo mokama po 1.31516 dolerius, arba 0,22 procento daugiau nei vakar, o mūsų valiutos atžvilgiu svaras buvo pabrangęs 0,79 procento iki 1.16266 eurų. Nuo šių metų pradžios britų valiuta dolerio atžvilgiu pabrango virš trijų procentų, o euro - 4,6 procento. Per pastaruosius vienerius metus atitinkamai atpigo 6,8 procento ir pabrango 1,5 procento.
 
Dar nėra komentarų